Ankaralılara açılış daveti

Güncelleme Tarihi:

Ankaralılara açılış daveti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2021 22:03

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Milli iradenin, milli egemenliğin, bağımsızlığımızın simgesi olacak” dediği AKM Millet Bahçesi’nin, 28 Ekim saat 13.30’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle yapılacak açılışına tüm Ankaralıları davet etti.

Haberin Devamı

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından, Ankara AKM Millet Bahçesi’nin açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhurbaşkanımızın ülkesine, milletine olan sevdasının en güzel nişanelerinden biri olan millet bahçelerimizi, 81 şehrimizin en kıymetli yerlerine yapıyor, milletimize yeni yeşil alanlar, yeni yaşam alanları kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı. Kurum, paylaşımında yer alan videoda özetle şu değerlendirmelere yer verdi: “Millet bahçesi, bir yanında Cumhuriyetin kurucu iradesini temsil eden Birinci Meclisimiz, diğer yanında 15 Temmuz millet destanının simge mekanlarından Ankara Emniyet Müdürlüğümüz, bir ucunda İstiklal Harbimize asker taşıyan, şehitlerimizi, gazilerimizi memleketlerine götüren kara trenlerin dinlendiği Ankara Tren Garı, Atatürk Kültür Merkezi, yeni Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestra binası ve Açık Hava Tiyatrosu’yla medeniyetin, tarihin, kültürün, ilmin ve sanatın yeni merkezi olacak.

Ankaralılara açılış daveti


DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

Konserler, sinema, tiyatro, okçuluk gösterileri, konferanslar, uçurtma şenliği gibi pek çok etkinlikle, adeta bir şölen havasında açılışını gerçekleştireceğimiz millet bahçemize, 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Dedelerimiz, ninelerimiz torunlarınızı, anneler, babalar çocuklarınızı, evlerden bayraklarınızı alın gelin. Çevremizi koruyan, gözeten minik çevre müfettişlerimizi, iklim elçisi genç kardeşlerimizi dört gözle bekliyorum. Çocuklar, gençler, milli iradenin, milli egemenliğin, bağımsızlığımızın simgesi olacak bu mekan en çok sizin, hepinizi bekliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!