Ankaralı tayfa dünya markası

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı tayfa dünya markası
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2021 22:01

TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan çizgi dizi ‘Rafadan Tayfa’nın üretiminin yapıldığı, Gölbaşı’ndaki İSF Studios’u ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Rafadan Tayfa bir dünya markası haline geldi” dedi.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan çizgi dizi ‘Rafadan Tayfa’nın üretiminin yapıldığı, Gölbaşı’ndaki İSF Studios’u ziyaret etti. Çizgi dizinin yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan’ın ev sahipliğindeki ziyarette Bakan Varank’a çocukları Elif Reyyan ve İlhan Yahya da eşlik etti. Animasyon sektörünün önemine işaret eden Varank, “Türkiye’de bu manada kabiliyetler her geçen gün daha da artıyor, Rafadan Tayfa bir dünya markası haline geldi” diye konuştu. İSF Studios’un bakanlıkça tescilli bir tasarım merkezi olduğunu belirten Varank, gelecek dönemde ilişkilerin nasıl devam ettirileceğine ilişkin görüştüklerini bildirdi. Animasyon sektörünün tüm dünyada çocuklarla beraber gençlerin ve büyüklerin de ilgi duyduğu bir alan olduğuna dikkat çeken Bakan Varank, şu değerlendirmede bulundu:

Ankaralı tayfa dünya markası


GENÇLER YETİŞTİRİLECEK

Haberin Devamı

“Türkiye, sinema ve dizi sektöründe çok büyük bir atılım yakalamış durumda. Filmlerimizi, dizilerimizi yurt dışına ihraç edebiliyoruz, bu önemli bir gelir kaynağımız. Animasyon alanında da son dönemde büyük başarılar yakaladık. ‘Rafadan Tayfa Göbeklitepe’ 3,5 milyon izlenmeyle yabancı rakiplerinin de önüne geçerek Türkiye’de en fazla izlenen animasyon filmi oldu. Önümüzdeki dönemde arkadaşlarımızın uzayla ilgili yeni bir animasyon filmleri var ve hedefleri Türkiye’de en çok izlenen film olmak. Gençlerimizin bu alanlarda yetişmesini, kendi girişimlerini kurmalarını çok önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde İSF Studios ile bir girişimcilik merkezi kurulması, burada gençlerin yetiştirilmesine dönük bir dershane ya da eğitim merkezinin kurulmasıyla ilgili görüşmemizi yaptık.”

Ankaralı tayfa dünya markası


SEYİRCİNİN HAYATINDA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

İsmail Fidan da animasyon sektörünün sabır, titizlik ve teknolojik altyapı gerektirdiğini vurguladı. Animasyon sektöründe sadece dijital mecralarda olmanın izleyiciler tarafından yeterli bulunmadığını belirten Fidan, şunları söyledi: “Oyuncaklarımız, giysilerimiz, gıdalarımızla birçok alanda izleyicilerin hayatında olmaya çalışıyoruz. Çünkü onlar bizi sadece izlemek değil, bize dokunmak da istiyorlar. O yüzden biz müzikallerimizle, sinema filmlerimizle ve tüm alanlarda onlara ulaşmak istiyoruz. İSF Studios olarak yerli ve milli oyuncak noktasında çok büyük adımlar attık ve kendi oyuncaklarımızı üretmeye başladık, çok yakında izleyicilerimizle buluşacak. Yaklaşık 1 ay içinde Hayri karakterimizin peluşu ve diğer oyuncaklarımız raflarda olacak.”

BAKMADAN GEÇME!