Ankaralı süvariler Eskişehir’de

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı süvariler Eskişehir’de
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 00:00

Aralarında Ankaralı genç binicilerin de bulunduğu genç sporcular Anadolu Süvarileri projesi kapsamında Eskişehir Atlı Spor Kulübü’nde eğitimlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Binicilik Federasyonu’nun Anadolu Süvarileri projesi kapsamında, aralarında Ankaralı öğrencilerin de bulunduğu 14 sporcunun, Eskişehir Atlı Spor

/images/100/0x0/55eb2693f018fbb8f8ae9502
Kulübü’nde eğitimleri sürüyor.
Federasyonun görevlendirdiği eğitmenler eşliğinde yarı yıl tatilinde eğitim alan sporcular Eskişehir Atlı Spor Kulübü’nde çalışmalarını sürdürüyor.
İlki Antalya’daydı
İdareci Ahmet Sarıyer, Romanyalı antrenör Alexiev Lavarovski ve faaliyet asistanı Gamze Pelin Yıldız tarafından eğitim alan sporcular, 60 öğrencinin katıldığı elemelerin ardından kampa katılmaya hak kazandılar. Proje hakkında bilgi veren Sarıyer, ilk olarak Temmuz ve Ağustos aylarında Antalya’da başlayan bu projeye Eskişehir’de devam ettiklerini belirtti.
Şampıyon yarışçı hedefi
Okulların tatil olduğu zamanlarda çeşitli illerde bu projeyi sürdüreceklerini ifade eden Sarıyer, “Amacımız öncelikle binicilik sporunda temel oluşturarak milli sporcular yetiştirmek ve amatör şekilde at merakı olan, atlarla iç içe olan çocukların içindeki profesyonel binicilik içgüdüsünü ortaya çıkarmak. Bu proje içinden 2 profesyonel binici çıkarmamız ve milli takımda yarışmalarını sağlamamız projenin amacına ulaşması demek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!