Ankaralı iki firma Dubai’ye açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı iki firma Dubai’ye açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2014 01:39

Ankaralı firmalar Big Chefs ve Butcha, Dubai kralı El Maktum’a ait olan Meraas Holding ile yapmış oldukları görüşmeler sonucu, City Walk’da yeni bir oluşum içinde olan The Beach Jbr projesinde yer alacak.

Haberin Devamı

Başkentli firmalar Big Chefs ve Butcha, Dubai’de hizmet vermeye hazırlanıyor. İki firma, City Walk’da yeni oluşum içinde olan The beach Jbr projesinde yer alacak.
Başkent’te altıncı yılını doldurmak üzere olan Butcha Restoran, The Beach Jbr projesi kapsamında eylül ayında açılacak. Dubai’de dört farklı projeyla dört şube açılacağını belirten Butcha’nın kurucusu Ayhan Sevilir, 2015 yılının mart ayında da İstanbullularla buluşacaklarını söyledi.
Ayhan Sevilir ve Şehmus Acar, yaklaşık altı yıl önce İstanbul’dan Ankara’ya gelerek, şehre steak kültürünü taşıdı. İlk şubesini Park Caddesi’nde açan Butcha, kısa sürede Ankaralının vazgeçilmez lezzet durakları arasındaki yerini aldı. Şu an Ankara’da dört şubesi bulunan Butcha, yakın bir zamanda İstanbul ve Dubai’de de şubeler açacak. “Dünyadaki en zor şey marka olmak” diyen Acar, şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİZ İŞİN HAMALIYIZ

“Marka olmak için Ankara’ya geldik. Yeni bir kültürle insanları tanıştırmak çok zor. Biz bu zorlukları bilerek buraya geldik ve başarılı olduk. Hiçbir zaman patron olmayı düşünmedik. Biz işin hamalıyız. Ankara müşterisinin bize katkısı çok oldu. Ankara kendi markalarına karşı milliyetçidir. Buradan Türkiye’ye ve yurtdışına açılmak bize mutluluk veriyor.
Dubai’deki potansiyelin artması ve Türk markalarına olan güven, Dubailileri Türk markaları aramaya yönlendirmiş. Eylül ayında Dubai’de Kral El Maktum’un sahip olduğu şirketlerden biriyle ortak olarak ilk şubeyi açıyoruz. Burada toplam dört restoran açmayı planlıyoruz. Kral El Maktum’un şirketinden yetkililer bizi arayıp buldu. İlk Ankara’ya geldiklerinde iki saatlik görüşme sonrasında el sıkıştık. Bu şekilde talep görmek bizi son derece mutlu ediyor.”

İLK DURAK DUBAİ

Ankara’da Gamze Cizreli tarafından kurulan ve yedi yılda büyük ilgi gören Big Chefs’in de yurt dışındaki ilk durağı Dubai oluyor. 1.7 milyon dolarlık yatırımın ortağı ise Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum. Big Chefs, Dubai’deki ilk restoranını Şeyh El Maktum’un kişisel şirketi Meraas’ın perakende yatırımı The Beach’te açacak. Bir şirket daha kuran Meraas’ın, Big Chefs’in franchise’ını almak istediği, Big Chefs’in ise ortak olma koşuluyla onaylayarak anlaşma imzaladığı belirtildi. Anlaşmaya göre, 2014 sonuna kadar franchise yürütülecek. 2015 yılı itibariyle de şirketin yüzde 49’una ortak olunacak.

Haberin Devamı

24 ŞUBEYE ULAŞACAK

Cizreli, aksesuardan yiyeceğe Dubai’deki şubede kullanılacak tüm malzemelerin Türkiye’den gideceğini, Big Chefs markalı mandalinalı zeytinyağı ve nar ekşisinin de ihraç edileceğini söyledi. Big Chefs, temmuz ayı sonunda Dubai şubesi ile birlikte 24 şubeye ulaşacak. Big Chefs’in 2014 ciro hedefinin Türkiye’de 85 milyon TL, Dubai’de ise 6 ay için 3 milyon dolar olduğu ifade edildi.
Jumeirah Beach tarafından projelendirilen The Beach, açık havada mağazalar, restoranlar ve çeşitli eğlence alanlarının yer aldığı bir yaşam konsepti sunuyor. Burada 70’ten fazla marka yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!