Ankaralı gurmeler yemekte buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı gurmeler yemekte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 00:00

Dünyanın en köklü organizasyonlarından biri olan ve üyelerini damak tadına düşkün seçkin isimlerin oluşturduğu Chaine Des Rotisseurs’un Ankaralı üyeleri, sezonun ilk yemeğini Trilye’de yedi.

Gurmeler olarak da bilinen ve kuruluşu 1200’lü yıllara uzanan Chaine Des Rotisseurs’ün Ankaralı üyeleri, sezonun ilk yemeğini başkentin ünlü balık restoranlarından Trilye’de yedi. Yemeğe, çok sayıda üye katıldı. Geceye katılanlar arasında Sarp Evliyagil ve bir süre önce evlendiği eşi Tuğçe Tatari, Emre Dökmeci ve eşi Gülin Hanım, Metin Mörfi, Cem-Feza Sayer çifti gibi isimler katıldı. Gecenin ev sahipliğini ise restoran sahibi Süreyya Üzmez ve eşi Mahmure Üzmez yaptı.

Yemeğin kuralları

Yemekten önce konuşan dernek başkanı Oğul Türkkan, yemeğin kurallarını anlattı. Türkkan’ın anlattığına göre yemeğin kuralları şu şekilde; Yemeği yapan şefler, yemekleri uygun gördükleri oranda ceşnilendirdikleri için masada tuz ve karabiber servis edilmiyor. Ayrıca ikram edilen şarap ve diğer içeceklerin tatlarının yemekle uyumlarının tam algılanabilmesi için yemek süresince su servisi yapılmıyor ve sigara içilmiyor.

Yemeğin mönüsü

Soğuk başlanğıçlar: Dört denizin incileri, havyarlı levrek marine, torik lakerdası, közde patlıcanla doldurulmuş zeytinyağlı taze enginar yuvası, Edremit Deltası’ndan deniz börülcesi, avokadolu karides.
Ara Sıcaklar: Balık kokoreç, İskenderun Körfezi’nden ballı hardal sosuyla karides tabağı, kalamarlı kabak çekirdeği dolması, sıvı nitrojen limon sorbe.
Ana Yemek: Hardallı fener balığı soslu linguini eşliğinde çinekop kuşu.
Tatlı: Leblebi tozu ile ateş tatlısı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!