Ankaralı gezginlerden lösemililere destek

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı gezginlerden lösemililere destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2010 00:00

Seyahat tutkunu “Ankaralı Gezginler Grubu” değişik ülkelerde çektikleri ilginç fotoğrafların satışından elde ettikleri gelirle lösemili çocukların tedavisine destek veriyorlar.

Ankaralı Gezginler Grubu Koordinatörü Timur Özkan, farklı mesleklerden 400’den fazla seyahat tutkunu Ankaralının bir araya gelerek dört yıl önce bir mail grubu oluşturduğunu belirtti.
Farklı bir ülke görmenin sanıldığı gibi zor ve pahalı bir şey olmadığını anlatan Özkan, “Grubumuz, bir yıllık sigara parasına dünyada birçok güzel ülkenin görülebileceğini bilen insanlardan oluşuyor” dedi.

Farkındalık yaratmak

Grubun, bireysel amaçla yapılan gezilerde edinilen anı, gözlem ve diğer kültürel birikimlerin paylaşılarak zenginleştirilmesini, daha çok sayıda insanın farklı ülke ve kültürleri tanımasını teşvik etmeyi amaçladığını ifade eden Özkan, ayrıca Ankara’nın sahip olduğu tarihsel, kültürel ve turistik zenginliği ile ilgili farkındalık yaratmaya çalıştıklarını anlattı.

Özkan, grupta yer alanların, gezilerden kalan güzellikleri anlattığı yazıların “Dünyadan Gezi Yazıları”, “Türkiye’den Gezi Yazıları”, “Ankara’dan Gezi Yazıları” ve “Gezgin Gözüyle Rusya ve Kafkasya” adıyla üç kitapta toplandığını, “Ankara Çiğdemi” adıyla da düzenli bülten çıkardıklarını söyledi.
Seyahat etmenin insanın yaşamını zenginleştiren çok boyutlu üretken bir kültür etkinliği olduğunu anlatan Özkan, grup üyelerinin farklı bakış açıları ile elde edilen görsellerin de bir sosyal amaç için değerlendirme fikrinden yola çıkarak düzenli sergiler organize ettiklerini bildirdi.

Özkan, şu ana kadar onlarca fotoğrafın yer aldığı üç sergi açıldığını, bunlarda yer alan fotoğrafların satışından elde ettikleri geliri ise lösemili çocukların tedavisi için bağışladıklarını kaydetti.
Ankaralı Gezginler Grubu’nun bu yıl da 58 üye tarafından çekilen 136 fotoğrafla dördüncü sergisini açacağını belirten Özkan, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek serginin 4-10 Ocak 2010 tarihleri arasında gezilebileceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!