Ankarakart tanımlaması protokol bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ankarakart tanımlaması protokol bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2020 23:58

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında 30 Eylül’de alınan ‘toplu taşıma araçlarında Hayat Eve Sığar (HES) kodu zorunluluğu’ kararı nedeniyle tam Ankarakart’ların kişiselleştirilmesi için başlatılan uygulama sekteye uğradı.

Haberin Devamı

Ankarakart’larına HES kodu tanımlamak için ‘www.ankarakart.com.tr’ sitesine giren vatandaşlar, EGO Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı, “HES Kodu ulaşım kartı eşleştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışma tamamlandığında kartınızı tanımlamak için bilgilendirme yapılacaktır” uyarısıyla karşılaşıyor. Son bir yılda aktif olarak kullanılmış tam Ankarakart sayısının 4 milyon 870 bin olduğu kentte, HES kodu tanımlaması yapılamamasının sebebinin ise Sağlık Bakanlığı ile henüz ayrıntılı bir protokol imzalanmamış olmasından kaynaklı olduğu ortaya çıktı. EGO yetkilileri, Hürriyet Ankara’nın “Eşleştirilmiş tam Ankarakart sayısı kaçtır, eşleştirme için son tarih nedir?” sorularına, şu yanıtı verdi:

Ankarakart tanımlaması protokol bekliyor


SİSTEMİN AYRINTILARI NETLEŞMEDİ

“Ulaşım kartlarına HES Kodu tanımlama işlemleri Sağlık Bakanlığı ile bu konuda yapılacak olan protokolde; sistemin ne şekilde çalışacağı, toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımızın biniş bilgilerinin ne şekilde sorgulanacağı ve sorgulama sonucunda riskli olan kişilerin kartlarına ne gibi işlemler yapılacağı konuları netleşmediğinden dolayı imzalanamamıştır. Söz konusu süreç netleşerek protokol imzalandığında, yöneltmiş olduğunuz sorular detaylı olarak cevaplandırılacaktır.”

Ankarakart tanımlaması protokol bekliyor

Hürriyet Ankara, 9 Kasım’daki haberiyle kişiselleştirilen tam Ankarakart sayısının 2 milyon 763 bin 447 olduğunu duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!