Ankaragücü’sün finali seversin

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’sün finali seversin
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2022 15:11

Başkent ekibi, zorlu maçtan galip ayrılırsa, Süper Lig’in kapısını sonuna kadar açacak. Rakip de zirve yarışına ortak olmak için kazanmayı hedefliyor. Eryaman Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi, hakem Kutluhan Bilgiç yönetecek.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 28. haftasında bugün erken final niteliğinde bir maç oynanacak. 55 puanlı lider MKE Ankaragücü, 46 puana sahip üçüncü basamaktaki Royal Hastanesi Bandırmaspor’u ağırlayacak. Eryaman Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak zorlu müsabakayı hakem Kutluhan Bilgiç yönetecek. Ligde ilk iki sırayı alacak takımlar, direkt Süper Lig’e yükseleceğinden, Ankaragücü kritik mücadeleden galip ayrılması durumunda önemli bir rakibini de puan olarak çok gerisinde bırakıp, yolunu biraz daha açacak. Geçen hafta BB Erzurumspor’u deplasmanda 1-0 yenerek, kendisi açısından ligin en zorlu etabına galibiyetle başlayan sarı-lacivertliler, bugün de kendi saha ve seyircisi önünde kazanıp, şampiyonluk için dev bir adım atmayı hedefliyor. Ligde inişili çıkışlı grafiğini son dönemde yükseliş eğrisine çeviren Royal Hastanesi Bandırmaspor da deplasmanda kazanıp, zirve yarışına farklı bir boyut getirme amacında.
Statlara girişte HES kodu uygulaması ve 12 yaş sınırının kaldırılmasının yanı sıra kulübün yürüttüğü çalışmaların etkisiyle bugün Eryaman Stadı’nda tribünlerin büyük çoğunluğunun dolması bekleniyor.

İKİLİ REKABETTE İKİ ADIM ÖNDELER

Ankaragücü ile Bandırmaspor, bugüne kadar farklı kulvarlarda 10 kez karşı karşıya gelirken, sarı-lacivertliler 5 galibiyet elde etti. Bandırmaspor, 3 maçtan üstün ayrıldı, 2 müsabaka da berabere tamamlandı. Başkentte oynanan 5 karşılaşmanın 3’ünü Ankaragücü, birini Bandırmaspor kazandı. Bir maç da berabere bitti. 2 takım arasında sezonun ilk yarısında Bandırma’da oynanan maçı Ankaragücü, Erdem ve Yusuf’un golleri ile 2-1 kazandı. Bu kritik karşılaşma öncesinde hem MKE Ankaragücü hem de Royal Hastanesi Bandırmaspor toplamda 3 maçtır kaybetmiyor.
Ankaragücü’nde sakatlığı bulunan Tiago Pinto, kart cezalısı Yasin Güreler ve yaşadığı rahatsızlıktan dolayı bir süre dinlendirilecek olan Eren Derdiyok, bugünkü maçta forma giyemeyecek. Hafta içinde takımla çalışmalara başlayan ancak maç eksiği olan Aatıf’ın 21 kişilik kadroya alınması bekleniyor.

OWUSU VE ARİBİYİ’NİN KATKISI ÖNEMLİ

Ankaragücü’nde, 9 golle en çok gol atan oyuncu unvanını elinde bulunduran Eren Derdiyok, bu maçta forma giyemeyeceğinden, forvet hattındaki Owusu ve Ariyibi’nin vereceği katkı önem taşıyor. Sarı-lacivertlilerde, en çok gol atan ikinci oyuncu konumundaki Yusuf Abdioğlu’nun duran toplardaki başarısı da dikkati çekiyor. Bu maçta teknik kadronun en çok kafa yorduğu bölge sol kanat. Bu alandaki iki oyuncunun olmayışı nedeni ile kimin oynayacağı merak konusu oldu. İlk öne çıkan isim Alperen Babacan. Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın alternatifleri arasında, İshak Çakmak ve Murat Uçar yer alıyor.
Bandırmaspor da ise en golcü isimler; Paulin Kenny (8), Doğan Can Davas (7) ve Kerim Avcı (4) sıralanıyor.

2 TAKIMIN 3 MAÇLIK PERFORMANSI AYNI

Ankaragücü ile Bandırmaspor, ligde oynadıkları son 3 maçta aynı performansı sergiledi. Takımlar, bu süreçte 2’şer galibiyet alırken, birer kez da berabere kaldı. Maçın hakemi Kutluhan Bilgiç, Ankaragücü’nün daha önce 6 maçını yönetirken, sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet ve bir beraberlik alırken bir kez de yenildi. Bilgiç, başkent ekibinin iç sahada bir maçına çıktı, Ankaragücü o maçı galip tamamladı. Konuk Bandırmaspor ise Bilgiç’in yönettiği 5 müsabakada; 3 galibiyet ve bir beraberlik alırken, bir kez de yenildi. Deplasmandaki 3 maçta; 2 kez kazanıp, bir kez de mağlup oldu.

4 MAÇTA 8 PUAN HEDEFE GÖTÜRÜR

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, zorlu dönemde oynayacakları 4 maçta 8 puan almaları halinde hedefledikleri şampiyonluğa ulaşacaklarını söyledi.
Royal Hastanesi Bandırmaspor, Manisa FK, Eyüpspor ve Bereket Sigorta Ümraniyespor karşılaşmalarının zor geçeceğini bildiklerini belirten Koca, “Bu zorlu dönemden 8 puan çıkarmamız halinde şampiyonluğa rahat ulaşırız. Ankaragücü’nün her zaman hedefi şampiyonluktur. Biz kupada da devam etmek istiyorduk. Ama kısmet olmadı” diye konuştu.
Bu sezon kadroyu tecrübeli isimlerden oluşturduklarını ifade eden Faruk Koca, “Bu kadro şampiyonluk kadrosu. Hepsi takımlarında kaptanlık yapmış isimler. Biz gelecek sezon da Süper Lig’de şampiyonluğa oynayan takım yapacağız” ifadelerini kullandı.
Kulüpte; futbolcular ve çalışanların ücretlerinin günü gününe ödendiğini dile getiren Koca, Ankara’da tüm belediyelerin kulübe ellerinden geldiğince yardım yaptığını söyledi. Koca, taraftarların da sahadaki 11 futbolcu kadar maçı kazanmak için mücadele ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

KAPTANIN BÜYÜK SEVDASI

Ankaragücü’nün takım kaptanı ve tecrübeli ismi Erdem Özgenç, “Bundan sonra başka takımda oynamayı düşünmüyorum. Futbolu Ankaragücü’nde bırakmak istiyorum. Oyna dedikleri sürece oynayacağım” dedi.
Erdem Özgenç, 2017 yılında şampiyon olduklarında birbirini çok iyi tamamlayan bir oyuncu grubuna sahip olduklarını belirtip, “İçerideki isimler değişti ama karakterler hemen hemen aynı. Fakat kulüp olarak güçlü bir değişim var. O dönem gitmemizin sebebi yerli oyunculara ödeme yapılmamasıydı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!