Ankaragücü’ne şartlı destek

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’ne şartlı destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 15:49

FIFA taksitlerini 4 aydır ödeyemeyen Ankarağücü’nde -6 puan kaybı tehlikesi sürerken, önceki gün Büyükşehir Meclisi’nde CHP ve MHP gruplarından, “Ankaragücü’ne 5 milyon TL yardım yapalım” teklifi geldi. Yardım teklifi oy çokluğuyla reddedilirken, Meclis Başkanvekili AK Parti’li Ali İhsan Ölmez gerekçe olarak “Önce kendi belediyelerinizden 1’er milyon TL yardım kararı geçirin. Sonra bu yardımın toplamı kadar Büyükşehir Meclisi’nden karar geçirelim” dedi.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner’in, 4 aydır FIFA taksitlerini ödeyemediklerini belirterek, “Bir an önce kulübe can suyu gelmesi lazım” şeklindeki açıklamasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki akşam başlayan mart ayı olağan toplantısında gündem Ankaragücü’ydü.

CHP ve MHP gruplarının ‘Ankaragücü’ne 5 milyon TL yardım yapılması’ yönündeki önergelerine Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez “Önce kendi belediyelerinizden yardım kararı geçirin” yanıtını verdi.
Çankaya Meclis Üyesi ve ilçe başkanı Selçuk Dereli ile MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek, Ankaragücü’nün ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirterek Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım yapılması için önerge verdi. Meclis’te oy çokluğuyla reddedilen önergelerin ardından geçtiğimiz senelerde Ankaragücü Derneği’ne Büyükşehir Belediyesi’nin 5 milyon TL yardım yaptığını hatırlatan Ölmez, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘SİYASİ BİR ÖNERGE’ İDDİASI

“Bir önerge veriliyorsa siyasi polemiğe girmeden yazılmalı. İki parti grubu örgütlenmiş, siyasi bir önerge vermiş. Spor kulüpleri üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Bu önergeyi veren partilerin belediyeleri(Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Polatlı) kendi meclislerinden 1’er milyon TL yardım kararı geçirsinler, ben de onların toplamı kadar Büyükşehir Meclisi’nden bu kararı geçirmek üzere söz veriyorum.

İMKÂNLAR ÖLÇÜSÜNDE YAPILIR

Kendi meclisinizden bir karar getirmeden 5 milyon TL ödemiş bir belediyeye tekrar bir ödeme getiriyorsanız yakışık almaz. Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini hepimizden daha iyi bilir. Eğer bir talebi varsa, karar organı bu meclistir, belediye başkanı da Melih Bey’dir. Geçmişte yaptığı gibi arar, talebini yapar, bütçe imkanları ölçüsünde yardım yapılır. Grup başkanları vasıtasıyla arayıp yardım talep ettiyse bu da başka bir tartışma konusudur.”

CHP: USUL HATASI YAPIYORSUNUZ

CHP grubu olarak kent sorunlarını gündeme getirirken siyaset yapmadıklarını kaydeden CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, “Her nedense her önerimizi, her konuşmamızı siyasi olarak görüyorsunuz” dedi.
Ölmez’in önergelerle ilgili olarak usul hatası yaptığını ileri süren Yılmazkaya, “‘Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı ihtiyacı varsa Melih Bey’i arar talebini söyler’ diyorsunuz. Yani, ‘Burada kararları biz alırız, önergeleri biz veririz. CHP önerge veremez, size ne oluyor’ demeye getiriyorsunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

MHP: KİMSENİN AKLIYLA VERMEDİK

MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek de, “Spor Kulübü Başkanı aradığı için veya Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte önerge hazırlamışlığımız yok. CHP’nin de aynı şekilde önerge verdiğinden haberimiz yoktu. Bunu siyaseten asla söylemedik. 1910 yılında kurulan Ankara’nın ismini taşıyan spor kulübü, Ankara’yı temsil ediyor, maddi sıkıntılar yaşıyor, borucunu ödeyemezse 6 puan geriye gidecek. Ankaragücüne sahip çıkmalıyız” dedi. MHP Etimesgut Meclis Üyesi Fikret Karadavut da Ölmez’e “Siz burada Ankaragücü’nü polemik konusu yaparak Ankaragücü’ne önemli bir darbe vurdunuz. Bu önergeleri olduğu gibi alırsınız, oylarsınız veya usulüyle reddedersiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EGO GARAJI SATILIYOR

Büyükşehir Meclisi’nde ayrıca, mülkiyeti EGO Genel Müdürlüğü’ne ait olan, Mamak İmrahor Mahallesi’nde yer alan üçü konut-ticari, biri akaryakıt-LPG vasıflı toplamda yaklaşık 148 bin metrekarelik 4 adet imarlı arazinin satılmasını öneren Başkanlık Yazısı da gündeme geldi. Satışı planlanan Natoyolu Caddesi üzerindeki taşınmazlar üzerinde şu an EGO 3. Bölge Müdürlüğü yer alıyor. CHP ve MHP’nin satılmasına ret oyu verdiği yazılar AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilirken, taşınmazların değerinin yaklaşık 240 milyon TL olduğu öğrenildi.

ÜST GEÇİTLER YENİLENECEK

Öte yandan, Kızılay’da yer alan ve uzun zamandan beri hizmet veren tüm üst geçitlerin incelenerek, gerekli görülmesi durumunda kaldırılması ve yerlerine yenilerinin yapılması, ayrıca onarımları mümkün olanların da tamiratlarının gerçekleştirilmesine ilişkin önerge oybirliği ile kabul edildi.

BAKMADAN GEÇME!