“Ankaragücü’nü yüzüstü bırakmayız”

Güncelleme Tarihi:

“Ankaragücü’nü yüzüstü bırakmayız”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2014 01:00

Başkan Mehmet Yiğiner, kulübün yanı sıra kente karşı da sorumlulukların olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“KİMSE ENDİŞE DUYMASIN, A.Ş KONUSU, BÜYÜK KULÜBÜN KURTULUŞ REÇETESİ OLACAK”

Oda başkanlığı seçimini kaybetmesinde, sarı-lacivertli ekipte görev almalarının etkin rol oynadığını belirten Yiğiner, “Bundan dolayı hiç pişmanlık duymadım. Bu ekibin tarihinde kupalar var. Biz, yeni kupalar kazandırmak, şampiyonluklar yaşatmak için buradayız” diye konuştu.

Ankaragücü’nde yarın yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde toplanan mevcut yönetim, ‘yola devam’ kararı alırken, Başkan Mehmet Yiğiner, yaptığı açıklamada, “Ankaragücü’nü yüzüstü bırakmayız. Buna, vicdanımız el vermez” diye konuştu.
Ankaragücü ile birlikte bu kente karşı sorumlulukları olduğunu vurgulayan Yiğiner, Hürriyet Ankara yazarlarından İhsan Kavak’a, hem oda seçimleri, hem yaklaşan genel kurul hem de Federasyonla ilişkiler konusunda önemli açıklamalar yaptı.
Ankaragücü’nün geçmiş dönemde kupalar kazanıp adını tarihe yazdırdığını belirten Yiğiner, şunları söyledi:
“Bu ekibin müzesinde önemli kupalar var. Biz, yeni kupalar kazandırmak, şampiyonluklar yaşatmak için buradayız. Bu kentte ekmek yiyorsak bu kente katkı sunmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki sportif başarı gelsin, takım Süper Lige çıksın, taraftar sayısı yüzde 30, şampiyonluğu oynasın yüzde 50 artar. Şampiyon olursa da Ankara’nın yarısından fazlası, Ankaragücü’nün yanında yer alır.”
“Terkedilmiş durumdaki ve tesisinde farelerin cirit attığı Ankaragücü’nü alıp, bugünkü noktaya getirdik. Başlangıçta nasıl bir felaket ile karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Bu kadar sorun olduğunu bilseydik, talip olur muyduk onu da bilemiyorum. Ancak, Ankaragücü için yaptığımız herşeyden dolayı çok mutluyum. İki kez transfer yasağı ile karşı karşıya kaldık, ikisini de kaynak bulup çözüme kavuşturduk. Son transfer yasağında, oyuncuların alacağını ödediğimiz gibi tüm oyuncuların paralarını yatırdık. Ergin ve Muhammed’te yaşadığımız gibi yeni davalarla karşılaşabiliriz. Transfer yasağı bir tehdit gibi üzerimizde dolaşıyor ama hapsini görüldüğü gibi ortadan kaldırıyoruz. Ancak, şunu herkes iyi bilmeli ki taşıma su ile değirmen dönmez.”

Haberin Devamı

“TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEYECEĞİ ORTADA”

Haberin Devamı

”Bir yıla aşkın süredir görevdeyiz. Kurum ve kuruluşlardan hiç yardım alamadık. 1-2 müteahhit arkadaşımız elini uzattı. En önemli desteği esnaf arkadaşlarımız verdi. Son olarak belediye meclisinden amatör kulüplere yardım kararı çıktı. Sayın Gökçek’e bu konuda yetki verildi. O çalışmanın sonucunu bekliyoruz. Şu ana kadar ortada bir şey yok. MKE ile de bugün bir toplantımız olacak. Futbolcularla birlikte gideceğiz. Bu markanın yaşaması için her zaman şunu söyledik. Bu kentin değerleri, bu markaya sahip çıkmalı. Aksi takdirde, olan Ankaragücü’ne olur. Destek gelmezse, kulüp kurtulmaz. Biz yönetim olarak bir yılda 15 milyon TL civarında kaynak sağladık, FIFA borçlarını düzene koyduk. İşlerin sağlıklı yürümesi, ekonomik sıkıntı yaşanmaması için, maddi destek şart. Diğer şehirlerde, herkes kulüpleri için elini taşın altına sokuyor. Biz de bunu görmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

“AŞ YETKİSİ KULÜP DELEGELERİNİN ELİNDE”

“Genel kurul gündemine, Ankaragücü AŞ maddesi koyduk. Yapılan eleştirileri yersiz buluyorum. Bundan önce Ankaragücü ile Ankaraspor, bir şekilde birleşti mi. Birleşti. A.Ş, oldu mu, zorluk çıktı mı ? Çıkmadı. Birleşme olacaksa AŞ olmadan da olur. Biz, AŞ ile futbol şubesini ayırmak ve kulübü ekonomik olarak düzlüğü çıkarma hedefindeyiz. Bunun için yetki delegelerde. Kulübün adı MKE Ankaragücü AŞ olacak. MKE ile sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Bu girişim, Ankaragücü’nün kurtuluş reçetesi olacak. AŞ, bir başka takımla birleşme çalışması değil.”

“ANKARAGÜCÜ MESAİMİZİN BÜYÜK KISMINI ALDI”

“Oda başkanlığı seçimini kaybetmemin, Ankaragücü başkanlığını yürütmem ile ilgisi var. Çünkü, mesaimizin çoğunu Ankaragücü’ne ayırdık. Haftalarca, FIFA borçlarını çözmek için yurt dışında kaldık. Takımı toparlamak için gecemizi gündüzümüze kattık. Şoför esnafı arkadaşımız, yalnız bırakıldığını düşünüp, buna tepki gösterdi. Oysa ki onlar için yıllardır yapılamayanları yaptık. Modern taksi durakları kurduk. Ankaragücü’nün Süper Lige çıkmasının kente getireceği hareketi iyi hesaplayamadılar. Ancak, birlik seçiminde sorun yaşayacağımızı sanmıyorum.”
“Futbol Federasyonundan gerekli ilgiyi hiç görmedik. 6-7 ay önce, Tandoğan Tesisi ile ilgili bir proje sunduk ve orada yapacağımız çalışmaları anlattık. Tüm çabalarımıza rağmen yardım çıkmadı. Diğer kulüplere cömert olan federasyonun Ankaragücü’ne düşman gibi yaklaşmasını anlamakta zorlanıyorum. Federasyon başkanı ve yardımcısının Ankaragücü’ne düşmanlığının nereden geldiğini herkes biliyor. Ankaragücü, cephede savaşanların kurduğu, tarihi anlamı olan bir takım. Bunun hatırına bile yardım yapılmadı. Bir lira bile gelmedi. Sadece bayanların izlediği maçta 80 bin TL para ve 2 maç saha kapama cezası veren federasyondan zaten ne bekleyebiliriz ki ? Taraftardan söz açılmışken, şunu da söyleyeyim. Bu sezon, tribünden verdikleri destek müthiş. Hiç bir olayın çıkmaması ve ceza almamız da çok olumlu bir gelişme.”

Haberin Devamı

“ŞU ANA KADAR BİZE SUNULAN RAPOR OLMADI”

“Kulübü mahkemeye verenleri anlamış değilim. Gelin kulübü idare edeceklere yönetimi verin, ne diye mahkemeye veriyorsunuz. Geçmişte de davalar oldu. Bundan en büyük zararı kulüp ve takım çekti. Nereden, nereye geldiğimiz ortada. Şimdi, kulübün geçmiş yönetimlerinin evrakları ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleme yapıyor. Ne kadar daha inceleyecekler bilmiyorum ama şu ana kadar bize sundukları bir rapor yok. Eğer varsa, kulübü zarara uğratanlar ortaya çıkarılır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!