Ankaragücü isyanlarda

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü isyanlarda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2020 00:27

Sarı-lacivertlilerin başkanı Fatih Mert, “Emeklerimize yazık oluyor. Bizi kimsenin şampiyonluğu ilgilendirmiyor. Burada bir hayat mücadelesi veriliyor” derken, Teknik Direktör Akçay, “Hakemler vicdani olarak yoluna devam etmeli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Süper Lige tutunma çabası içindeki Ankaragücü, zirve yarışı veren Medipol Başakşehir’e, Eryaman Stadı’nda 2-1 yenilirken, sarı-lacivertli cepheden hakem kararlarına tepki yükseldi. A.Gücü, mağlubiyet sonrası, 24 puanla, ateş hattının içinde kaldı. Sarı-lacivertli ekibini golünü penaltıdan Rodrigues attı.
A.Gücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, maç değerlendirmesinde, “Oyuncularımıza güveniyoruz. Bu tarz durumlarla karşılaştık. Tekrar ayağa kalkmak görevlerimiz arasında” dedi.
Akçay, kazanmak için sahaya çıktıklarını aktarıp, şöyle konuştu:
“İyi bir müsabaka oynamaya karar vermiştik. İyi de gidiyordu. Fiziksel olarak güçlü bir kadroyla sahadaydık. Beraberlik golüne kadar olayı çok iyi götürüyor, rakibin saha içi ilişkilerini kesebiliyorduk. Usta oyunculara sahip rakibe karşı alan savunmasına geçtiğimiz anlar da oldu. Taktik olarak 2. yarı kontrollü oyuna döndük ama kontrolsüz bir pas oldu. Ayakta kalmak için, yükümüz ağırdı. Ağır yük karşısında dizlerimiz kırılıyordu. O gol bize biraz daha yük verdi. Böyle usta takımlara karşı galipken gol yediğiniz zaman tekrar öne geçmek zordur. Finali usta oyuncular yapıyor. Rakibin usta oyuncuları sahneye çıktı ve sonuca gittiler. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Telafi edecek süremiz var. Bu bizim görevimiz. Büyük bir camiayız. Oyuncularımıza güveniyoruz. Bu tarz durumlarla karşılaştık. Ayağa kalkmak görevlerimiz arasında. Bunun için para alıyoruz. Fikstürümüzün zorluğunu biliyoruz. 35-36 puana ulaşmanın görevimiz olduğunun farkındayız. Ligde kalma adına elimizden geldiğince mücadele edeceğiz. Sezon sonu ne olacak göreceğiz. Belli bir süreye kadar hak etmediğiniz bir oyun var ve hak etmediğiniz de bir sonuç. Futbolun belki de güzel yanı bu. Taktik tekrar gözden geçirilebilir. Bu kaybı da telafi etmeliyiz. Ağlak olmayacağız. Strateji geliştirmek için göreve geliyoruz. Bunları artıya geçirmek görevimiz. Takımımızın bunu başaracak gücü ve karakteri var. Yardımlaşarak bu sorunu çözeceğiz.”

ELEŞTİRİYİ YÖNETİCİLERE BIRAKIYORUM

Hakem Hüseyin Göçek ve ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golü değerlendiren Akçay, “Mesleğe başladığım günden itibaren hakem kanadıyla hiç karşı karşıya gelmek istemedim. Onları eleştirmeyi yönetici tarafına bırakıyorum. Kulübün sahibi onlar ve biz işçiyiz. Bugün buradayız, yarın başka yerdeyiz. Bu kurum korunması gereken bir kurum. İçindeki elemanlarla ilgili kararı ben vermem. Her zaman hakemlerin vicdani olarak yoluna devam etmelerine inanırım. Eğer vicdanı yoksa o onun sorunu” dedi.

HAKEM HOCALARI OFSAYT DEĞİL DİYOR

A.Gücü Başkanı Fatih Mert, kritik maçın ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“22. dakikada VAR ile iptal edilen golümüzde ofsayt yoktu. Emeklerimize yazık oluyor. Bizi kimin şampiyon olacağı ilgilendirmiyor. 2. golü seyrettik, bize gelen mesajlar da var hakem hocalarından. Golün ofsayt ile uzaktan yakından alakası yok, maalesef hakem veremedi. Niye veremedi, onu da anlamıyorum. Biz de seyrediyoruz, mesajlar geliyor. A.Gücü burada bir hayat mücadelesi veriyor, ligde kalmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. 22. dakikada 2-0 öne geçeceğimiz bir maçta, böyle bir kararla yeniliyoruz. Golümüz iptal edilmese, 2-0 öne geçecektik. Ligde bir sürü dengeyi değiştirecek bir sonuç olacaktı. Başakşehir’in attığı 2. gol öncesinde de el var, o da değerlendirilmeli. VAR olmasına rağmen hata yapılmasına şaşırıyoruz. VAR varken böyle kararlar çok enteresan. 5-6-7 hakem bunu izliyor, bir daha izlemelerini rica ediyorum. Atila orta açıyor, kimseye değmeden gol oluyor, ofsayt çalıyorlar. Art niyet aramamaya çalışıyoruz ama biz de mücadele ediyoruz. Yazık, gerçekten yazık. Aylardır emek veriyoruz. Bu şekilde kaybetmekten üzgünüz.”

Ankaragücü isyanlarda


SONUÇ BİZİM ADIMIZA HAYAL KIRIKLIĞI

A.Gücü’nün bu maçta savunmasında görev yapan ismi Faty, 3 puan kaybettikleri için hayal kırıklığına uğradıklarını belirtip, “Bizim için sıkıcı bir durum. İlk yarı iyi başladık ve farkı açacak şanslar da yakaladık. Ben takıma katkı sağlayacak isem stoperde de oynayabilirim. Sonuç bizim için hayal kırıklığıydı. Geri döndüğüm için çok mutluyum. Bu maçları kazanarak takımı ligde tutmaya çalışacağız” dedi.
Penaltıdan A.Gücü’nü öne geçiren golü atan Rodrigues ise “Oyuna çok iyi başladık. İlk yarı rakibi çok iyi kapattık. İkinci üçüncü golü atabilir ve oyunu kopartabilirdik. İkinci yarı oyunun hakimi onlardı. Maç maç düşünmemiz gerekiyor. Penaltı da olsa gol atmak kolay değildir” diye konuştu.

2 OYUNCU KART CEZALISI DURUMUNA DÜŞTÜ

Başakşehir’e tartışmalı hakem kararları ile yenilen A.Gücü’nde, gelecek haftaki zorlu Trabzonspor maçında 2 oyuncu cezalı olduğu için oynayamayacak.
Başakşehir maçında sarı kart gören Daniel Lukasik ve Stylianos Kitsiou, kart cezalısı durumuna düştükleri için Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.
Daniel Lukasik; Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Gaziantep FK maçlarından sonra Başakşehir maçında da sarı kart gördü.
Ankaragücü’nün devre arasında transfer ettiği Daniel Lukasik, 9 maç forma giydi ve 1 asist yaptı.
Stylianos Kitsiou, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor maçlarından sonra, 2 Başakşehir maçında da sarı kart görüp cezalı duruma düştü.
Kitsiou, bu sezon 27 maçta forma giydi ve 2 gol, 2 asist ile oynadı.

TRİBÜNDEN ATILAN PET ŞİŞE CAN SIKACAK

Ankaragücü ile Başakşehir maçı koronavirüs önlemleri nedeniyle seyircisiz oynanırken, son bölümde ilginç bir olay yaşandı. İkinci yarıda sakatlığı nüksettiği için oyundan alınan Demba Ba’ya, saha kenarındaki tedavisi sırasında tribünden su şişesi atıldı.
Su şişesinin nereden geldiği belirlenemezken, bu olay nedeniyle Ankaragücü seyircisiz maçta ceza alacak.
Maç sırasında tribünden gelen su şişesinin oyuncusu Demba Ba’ya isabet etmesini değerlendiren Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk “Ayağına pet şişe atılmış. O da ufak sakatlığa yol açtı. Kim attı, emniyet güçleri bulacaktır bu şahsı. Her yerde kameralar var. Seyircisiz oynanan maçta kimin yaptığı rahat bulunur. Seyircisiz maçta üzücü ve komik bir olaydı” dedi.

Ankaragücü isyanlarda


HAKEM GÖÇEK TARTIŞMALARIN HEP ODAĞINDA

Haberin Devamı

Ankaragücü-Başakşehir maçındaki kararları ile eleştirilen hakem Hüseyin Göçek, FIFA kokartı taşımasına rağmen, sürekli tartışılıyor. 2 sezon önce oynanan Galatasaray-Konyaspor maçının son anlarında, Konyaspor lehine verdiği penaltı kararı sonrasında, Galatasaray cephesi ayağa kalkmış, TFF’de kendisine süresiz dinlendirme ceza vermişti. Bu gelişmenin ardından, Kulüpler Birliği’ndeki 17 kulüp TFF’nin kararını geri çekmesi konusunda ortak bildiri yayımlamış ve Göçek’e 3 hafta sonra maç verilmişti.

Ankaragücü isyanlarda


RODRİGUES MONACO’NUN RADARINA GİRDİ

Haberin Devamı

Fransız kulübü Monaco’nun, Ankaragücü’nde kiralık oynayan 24 yaşındaki Lüksemburglu forvet Gerson Rodrigues’i transfer etmek istediği belirtildi.
Bonservisi Dinamo Kiev’de olan ve 500 bin euro kiralama ücretiyle Ankaragücü’ne yarım sezonluğuna gelen Rodrigues, Süper Lig’deki; 8. maçında 3 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Monacolu yetkililerin, Dinamo Kiev ile temasa geçtiği ve 24 yaşındaki oyuncu için ‘yatırım yapılabilir’ raporu verdiği konuşuluyor.
Başakşehir maçında takımını öne geçiren golü atan Rodrigues gol sonrasında, Amerika’da polis tarafından öldürülen George Floyd’u andı. Diz çöken Rodrigues, siyah hayat önemlidir anlamına gelen ‘Black lives matter’ yazısını gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!