Ankaragücü hız kesmedi

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü hız kesmedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2022 15:15

Sarı-lacivertliler, uzun süredir gündemlerinde olan ve transferi için gerekli evrakları beklediği Brezilyalı sol bek Marlon Xavier’in yanı sıra Gambiyalı forvet Ali Sowe ile sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Yeni sezonda mücadele edeceği Süper Lig kulvarına iddialı bir kadro ile girmeyi hedefleyen MKE Ankaragücü, transferde hız kesmedi. Sarı-lacivertliler, savunmasını Brezilyalı sol bek Marlon Xavier, forvetini de Gambiyalı Ali Sowe ile güçlendirdi.
Başkent ekibi, uzun süredir gündeminde tuttuğu ve ülkesi Brezilya’da Fluminense takımında forma giyen sol bek Marlon Xavier’in kulübü ile olan sözleşmesini fesih etmesini ardından da Brezilya Futbol Federasyonu ve FIFA’dan gelecek evrakları beklemişti. Bir süre Ankara’da konuk edilen Marlon’un işlemlerinin tamamlanmasının ardından oyuncu ile 2 yıllık kontrat imzalandı.

OYNADIĞI KULÜPLERDE TABLOSU İSTİKRARLI

Beştepe Tesisleri’nde yapılan imza törenine Kulüp Başkanı Faruk Koca ve Futbol Koordinatörü Emre Yıldız katıldı. Ankaragücü’ne ve yeniden Türkiye’ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Marlon, “Benim için önemli bir fırsat olacağına inanıyorum. Ankaragücü taraftarlarıyla buluşacağım için çok heyecanlıyım” diye konuştu.
Kariyerine Brezilya ekibi Criciúma’da başlayan Marlon, 2015-2017 yılları arasında bu takımda 33 maça çıktı. 2017’de Fluminense’ye transfer olan 25 yaşındaki futbolcu, burada da 27 maçta görev aldı. 2019-2020 sezonunu Portekiz Ligi ekibi Boavista FC’da kiralık olara geçiren Marlon, 27 kez forma giydiği takımında bir kez gol sevinci yaşadı. 2020-2021 sezonunda ise Trabzonspor’a kiralan sol kanat savunucusu, bordo-mavili ekipte tüm kulvarlarda 36 kez grev yaptı. Marlon, yeniden döndüğü kulübü Flumiense’de ise son dönemde 7 müsabakada forma giydi.

UZUN SÜRE İTALYA’DA TAKIMLARI DOLAŞTI

Ankaragücü, hücum hattını da Gambiyalı forvet Ali Sowe ile takviye etti. Son iki sezondur Rusya Lig’i ekiplerinden FK Rostov’da geçiren Ali Sowe, kulübü ile kontratını dondurmasının ardından 1 yıllık geçici transferle başkente geldi. Beştepe’deki imza törenine Ankaragücü’nün Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gülsen Yılmaz ve Futbol Koordinatörü Emre Yıldız katıldı.
İtalya kulübü Chievo’da futbol kariyerine başlayan Ali Sowe, uzun yıllar İtalya’nın alt liglerindeki farklı takımlarda kiralık olarak forma giydi. Chievo’da kaldığı dönemde 2 gol sevinci yaşayan 28 yaşındaki forvet; 2013–2014 sezonunda Juve Stabia’da 35 karşılaşmada 5 gol attı. 2014’te yarım sezon oynadığı Pescara’da ise 8 maça çıkarken, gol atma başarısı gösteremedi. 2015’te Latina’da 13, aynı sezon Modena’da 8 kez forma giyen Ali Sowe, iki takımda da gol bulamadı. 2016’da Lecce’ye kiralana tecrübeli oyuncu, bu takımda 9 maçta 1 gol attı. 2016–2017 sezonunu geçirdiği Prato’da ise 15 müsabakada yine golle tanışamadı.

SOFYA’DA KARİYERİNİN ZİRVESİNE YÜKSELDİ

2017’de Vibonese’ye giden Ali Sowe, bir çıkış yakaladı ve oynadığı 18 müsabakada 6 gol kaydetti. 2017–2018 sezonunda Arnavutluk ekibi Skënderbeu’ya kiralanan Sowe, bu ligde oynadığı 33 karşılaşmada 21 gol atarak o zamana kadar ki en iyi performansını sergiledi. 2018’de Bulgaristan Lig’i temsilcilerinden CSKA Sofya’ya verilen Sowe, bu kulüpteki ilk sezonunda 12 maçta 3 kez gol sevinci yaşarken, 2019–2021 sezonlarında formasını giydiği CSKA Sofya’da 62 maça çıkıp, rakip fileleri 29 kez havalandırdı. 2021 sezonu başında Rusya Lig’i takımlarından Rostov’a geçen Ali Sowe, ilk sezonunda 11 maçta 3, ikinci sezonunda ise 18 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi. Arnavutluk Ligi’nde takımı Skënderbeu ile şampiyonluk yaşayan Ali Sowe, bir kez ayın futbolcusu seçilirken, sezonu da gol kralı olarak tamamladı. Deneyimli futbolcu, Bulgaristan ekibi CSKA Sofya ile de Bulgaristan Kupası’nı kazandı. Ülkesi Gambiya’nın 5 kez milli takım formasını giyen oyuncu, bu müsabakalarda gol atamadı.

 

Haberin Devamı

11 GİTTİ 11 GELDİ

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nde yönetim ve teknik kadronun ortak yürüttüğü çalışmada, geçen sezon ki kadrodan 11 oyuncu ile yollar ayrılırken, yaz transfer döneminde 11 oyuncu ile sözleşme imzalandı. Başkent ekibi; Las Palmas’tan Jese Rodriquez, Panathinaikos’tan; Tasos ve Macheda, Ujpest’ten Beridze, Gil Vicente’den Pedrinho, Gazantep FK’dan Oğuz Ceylan, Kocaelispor’dan Doğukan Kaya ve Mervan Yiğit, Adanaspor’dan Fıratcan Üzüm, son olarak da Fluminense’den Marlon Xavier ve Rostov’dan Ali Sowe ile mukavele imzaladı. Tuzlaspor’un Senegalli orta saha oyuncusu Lamine Diack ile de kısa süre içinde sözleşme imzalanması bekleniyor.

İMZA VİDEOLARINA TARAFTAR İLGİSİ

Haberin Devamı

Ankaragücü kulübünün medya biriminin, kulübün farklı etkinliklerinde olduğu gibi oyuncularla yapılan sözleşmelerin ardından hazırladığı videolar da büyük ilgi topluyor. Kulüp son paylaşımda, Marlon Xaiver transferinde, dünya sinemasının unutulmaz aktörlerinden Marlon Brando’nun fotosunu kullanırken, Ali Sowe için hazırlanan klipte ise bir dönem ülkemizde de büyük ilgi ile izlenen Breaking Bad dizisindeki bir sahne uyarlandı. Sarı-lacivertli taraftarlardan beğeni paylaşımları geldi.
Kulüp resmi sitesinden, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü ile ilgili paylaşım yapıldı. Paylaşımda, “Vatanımızın birlik ve beraberliğini korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ERCİYES’TEKİ KAMPTA OKSİJEN DEPOLUYORLAR

Haberin Devamı

Ankaragücü, Erciyes’teki yüksek rakım kamp merkezinde oksijen depoluyor. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında ikinci etap kamp çalışmalarını Kayseri Erciyes’te sürdüren sar-lacivertiler, çalışmalarını tempolu sürdürüyor. Başkent ekibinin, burada kamp yapan ekiplerden Kayserispor, Alanyaspor, Samsunspor ve yeniden gelmesi durumunda Gençlerbirliği’nin katılacağı bir turnuvada mücadele etmesi gündemde.
Sarı-lacivertliler, forma tanıtımı yapmaya da hazırlanıyor. Yönetim, camiadan gelen yoğun istek üzerine forma tanıtımını yapma kararı aldı. Kulübün, bugün saat 19.10’da yeni sezon formaları ile ilgili görselleri paylaşması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!