Ankaragücü evinde galibiyet peşinde

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü evinde galibiyet peşinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2021 01:35

Zirve yarışındaki iddiasını yeniden güçlü bir şekilde ortaya koymayı hedefleyen Başkent ekibi, ligin sonuncusu Balıkesirspor’u Eryaman Stadı’nda konuk edecek. Bugün saat 20.00’de başlayacak maçı, hakem Kutluhan Bilgiç yönetecek.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasının kapanış gününde, Balıkesirspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat
20.00’de başlayacak müsabakayı hakem Kutluhan Bilgiç yönetecek.
Ligde çıktığı son 2 deplasmanda maçında Adanaspor’a 1-0, Altınordu’ya da 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, puan cetvelinin son basamağında duran rakibini, seyircisi önünde yenerek zirve yarışındaki iddiasını yeniden güçlü bir şekilde ortaya koymayı hedefliyor. Lig maçlarındaki yenilgilerin moral bozumluğunu, hafta içinde oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 4. tur müsabakasında, 2. Lig Beyaz Grup temsilcilerinden Nazilli Belediyespor’u 3-0 yenerek biraz olsun üzerinden atan Ankaragücü, bir aylık aranın ardından lig maçında yeniden taraftarı ile buluşacak.

KENDİ EVİNDE YENİLGİ ALMADI

Sezona şampiyonluk ve Süper Lig’e yükselme hedefi ile giren MKE Ankaragücü, evinde oynadığı son 3 maçı kazandı. Bu sezon kendi sahasında oynadığı 6 maçta hiç yenilmedi. Ligin son sırasında bulunan Balıkesirspor ise deplasmanda çıktığı son 6 maçı kaybetti. Kırmızı-beyazlılar, toplamda 8 maçtır galip gelemiyor.
2 takım toplam 4 kez karşı karşıya geldi. Ankaragücü bu maçların ikisini kazanırken, Balıkesirspor bir kez galibiyet elde etti. Bir müsabaka da berabere tamamlandı. Ankaragücü ile Balıkesirspor, son olarak 2017-2018 sezonunda Türkiye 1. Futbol Ligi kulvarında karşılaştı. Başkentte oynanan müsabakayı konuk takım 2-1 kazanırken, Ankaragücü, deplasmanda rakibini 3-1 yenip, rövanşı aldı.

OWUSU’NUN DÖNÜŞÜ GÜÇ KATACAK

Mustafa Dalcı yönetimindeki MKE Ankaragücü, bu sezon oynadığı son 5 maçta, 3 yenilgi, 2 galibiyet alırken, Teknik Direktörlüğünü Giray Bulak’ın yaptığı Balıkesirspor, bu süreçte 4 kez kaybederken, sadece son müsabakasında sahasında Manisa Futbol Kulübü ile 0-0 berabere kaldı. Kırmızı-beyazlılar, ligdeki son galibiyetini 20 Eylül’de, bir başka başkent ekibi Ankara Keçiörengücü’nü 2-1 yenerek elde etti.
Ankaragücü’nde, iki maç ceza aldığı için Adanaspor ve Altınordu maçlarında forma giyemeyen, cezasını tamamladıktan sonra çıktığı Ziraat Türkiye Kupası 4. tur müsabakasında Nazilli Belediyespor’a 2 gol atan Owusu’nun, dönüşü takıma ekstra güç katacak.

TEK ADAMLAR 2.KEZ KARŞI KARŞIYA

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ile Balıkesirspor Teknik Direktörü Giray Bulak, futbol kariyerlerinde teknik adam olarak ikinci kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan tek maçı Dalcı’nın ekibi kazandı. Bu maç öncesinde Ankaragücü, attığı 23 golle ligin bu anlamda en başarılı ekipleri arasında. Balıkesirspor ise geride kalar 14 haftada rakip ağlara bıraktığı 9 golle, ligin en az gol sevinci yaşayan ekibi. Sarı-lacivertlilerde, Eren Derdiyok, 8 golle takımına en fazla gol katkısı sunan oyuncu. Yusuf Abdioğlu’nun 4, Ali Kaan Güneren’in 3 golü bulunuyor. Konuk takımda ise Halil Çolak ve Oğuzhan Aynaoğlu, 2’şer golle öne çıkan isimler.
Hakem Kutluhan Bilgiç, kariyerinde daha önce Ankaragücü’nün 5 maçını yönetti. Sarı-lacivertliler, bu müsabakalarda; 1 galibiyet, bir beraberlik alırken, 3 kez de rakiplerine yenildi. Bilgiç’in 17 kez maçına çıktığı Balıkesirspor ise bu müsabakalarda; 8 galibiyet, 4 beraberlik alırken, 5 kez de mağlup oldu.

Haberin Devamı

KEÇİRÖRENGÜCÜ MENEMEN KARŞISINDA

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Ligi’de küme düşme hattının içinde bulunan Ankara Keçiörengücü, 17. hafta maçında bugün Nasadoge Menemenspor ile deplasmanda karşılaşacak. Geride kalan hafta oynadığı maçta, başkente lider gelen Bereket Sigorta Ümraniyespor’u uzatma anlarında bulduğu golle 3-2 yenerek önemli bir galibiyet alan mor-beyazlılar, Kocaelispor’u deplasmanda mağlup eden rakibi Menemenspor’u da devirip, çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Bu zorlu maç öncesinde, Keçiörengücü 13, Menemenspor ise 17 puana sahip. Menemen İlçe Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Turgut Doman yönetecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!