Ankaragücü de modaya uydu

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü de modaya uydu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2021 02:03

TFF 1. Lig’in 6. haftasında, üst gruptaki ekiplerden; Bereket Sigorta Ümraniyespor ve Tuzlaspor berabere kalıp, Manisa FK ve Eyüpspor yenilirken, sarı-lacivertliler de sahasında Menemenspor’a puan kaptırdı.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’in 6. haftasında Eryaman Stadı’nda Menemenspor’u konuk eden MKE Ankaragücü sahadan 2-2’lik skorla ayrılırken, kritik bir puan kaybı yaşadı. Üst gruptaki ekiplerden; Bereket Sigorta Ümraniyespor ve Tuzlaspor’un berabere kalıp, Manisa FK ve Eyüpspor’un yenildiği haftada, sarı-lacivertliler de sahasında Menemenspor’a takılıp, liderle puan farkını düşürme şansını kullanamadı.
Üst üste 3 maç kazanan ve taraftarının önünde mutlak galibiyet parolası ile maça başlayan Ankaragücü, karşılaşmanın henüz başında Eren Derdiyok’un öne geçti. İlk 20 dakikada farkı açabilecek etkinlikte oynayan sarı-lacivertliler, sonrasında frene bastı ve kalesinde bir gol görünce devre 1-1 sona erdi.

UZUN BİR ARADAN SONRA GOL YEDİLER

İkinci yarıda savunmadan topu uzaklaştırmada yaşanan sıkıntı sonrası gelen Menemen golü ile Ankaragücü skorda 2-1 geriye düştü. Erdem’in ateşleyici oyunu ile yüklenmeye başlayan sarı-lacivertliler, taraftarının da desteğini arkasına alıp rakibinin üzerinde büyük bir baskı kurdu. Erdem’in pasında Yusuf’un golü ile skora bir kez daha denge geldi. Son 15 dakikadaki yoğun çaba sonucu değiştirmeye yetmezken, Nadir’in bir vuruşu üst direkten döndü. Erdem’in sert şutunu, Menemen kalecisi önleyip, takımını yenilgiden kurtardı ve mücadele 2-2 sona erdi.
Ligin ilk maçında Tuzlaspor ile 1-1 berabere kalan Ankaragücü, o müsabakadan sonra çıktığı (Kocaelispor, Denizlispor, Gençlerbirliği ve İstanbulspor) karşılaşmalarında kalesini kapatmıştı. Sarı-lacivertliler’in bu özelliği Menemenspor’un attığı 2 golle sonuçlandı. Ankaragücü, daha önce resmi maçlarda iki kez rakip olduğu, bir kez yenilip bir kez de berabere kaldığı Menemenspor’u bu kez mağlup edemedi.
MKE Ankaragücü, TFF 1. Lig’in 7. haftasında Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

BİR PUAN İLERİDE ŞAMPİYONLUĞU GETİRECEK

MKE Ankaragücü’nün teknik sorumlusu Necati Erkmen, “Belki de bu bir puan ileride bize şampiyonluğu getirecek, lige çıkmamızı sağlayacak” diye konuştu.
Erkmen, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, müsabakaya golle başladıklarını ama avantajı koruyamadıkları için ilk yarının 1-1 berabere sona erdiğini belirtti.
Yaptıkları değişikliklerle baskılı oyun oynadıklarını ancak gol pozisyonlarını değerlendiremedikleri için maçın 2-2 sona erdiğini vurgulayan Erkmen, “Mücadele ettik, heyecan kattık, berabere kaldık. Belki de bu bir puan ileride bize şampiyonluğu getirecek, lige çıkmamızı sağlayacak” diye konuştu.

RAKİP BU LİGİN EN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİ

Menemenspor Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu da deplasmanda zor bir maç oynadıklarını belirterek, “Maçı kazanabilirdik de kaybedebilirdik de, maç iki tarafa gitti geldi. MKE Ankaragücü bu ligin iyi takımlarından bir tanesi, bir de deplasmanda oynuyorsunuz. Bu ambiyanstan bir puan çıkarmak güzel. Deplasmanda kaybetmiyorsanız iyidir” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!