Ankara’dan destek var

Güncelleme Tarihi:

Ankara’dan destek var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2021 01:56

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınların ardından yaraları sarmak için Ankara da seferber oldu. ABB ve ilçe belediyeleri hem fidan kampanyası başlattı hem de yangın bölgelerine destek ekibi gönderdi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla ‘Türkiye’ye Nefes Ol’ kampanyasını başlattıklarını duyurdu.

Ankara’dan destek var


Zarar gören tüm ormanların tekrar ağaçlandırılması için başlatılan kampanyayla ilgili Yavaş, “Ormanlarımız yeşersin, canlarımıza can olsun diye yangın bölgelerine fidan desteğinde bulunacağız. Sizin desteklerinizi ise yangın bölgelerindeki belediyelerle buluşturacağız. Gelin, vereceğiniz her destek yarınlara umut, dayanışmaya nefes olsun” dedi. Vatandaşlar, www.yesilinbaskenti.com adlı internet sitesi üzerinden katkıda bulunabilecek.

Ankara’dan destek var


100 BİN FİDAN BAĞIŞLADI

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yangın çıkan ormanların ağaçlandırılması için 100 bin fidan bağışında bulunacaklarını söyledi. Yaşar, “Ormanlarımızla birlikte bizim de ciğerlerimiz yandı. Yaralarımızı hep birlikte, el birliğiyle saracağız. Yanan ormanlarımızı hep birlikte fidan bağışlayarak yeniden canlandıralım. Yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Ankara’dan destek var


DİĞER İLLERE DE DESTEĞE HAZIRIZ

Mamak Belediyesi de vatandaşların yemek ihtiyacını karşılamak için ‘mobil mutfak aracı’ Antalya’nın Manavgat ilçesine gönderdi. Belediye Başkanı Murat Köse, “Yangından etkilenen diğer illerimize de desteğe hazır olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

Ankara’dan destek var


Kahramankazan Belediyesi’nin gönüllülerden oluşan 30 kişilik Arama Kurtarma Birliği, AFAD koordinesinde Manavgat’ta arama kurtarma ve tahliye çalışmalarına katkıda bulunuyor. Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Yurdumuzun hangi köşesinde olursa olsun AFAD’ın koordinesinde göreve her zaman hazırız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ankara’dan destek var

Keçiören Belediyesi de ağaç dikim seferberliği kapsamında ‘Bir Yerine Bin Ağaç Dikiyoruz’ sloganıyla Yükseltepe Ağaçlandırma Alanı’na fidan dikti. Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Bütün yangın olan yerlerdeki kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum” dedi.


KONUT DEĞİL AĞAÇ DİKELİM

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek de “Başlatacağımız ağaç dikme kampanyamız ile en kısa zamanda etkilenen bölgelerimize fidan desteğinde bulunacağız. Ankara’mıza konut değil ağaç dikelim” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!