Ankara’daki Somali

Güncelleme Tarihi:

Ankara’daki Somali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2021 00:16

Ankara'da yaşayan Somalililerin sayısının artmasını fırsata çeviren çok sayıda Somalili girişimci, açtıkları kendi kültürlerinden izler taşıyan lokanta, kafe, berber, kuaför ve marketlerle kente değer katıyor.

Haberin Devamı

Somali mutfağına ait yöresel lezzetin bir arada bulunduğu Somali restoranları, Somaliler başta olmak üzere Afrikalı ve Türk müşterilerden büyük ilgi görüyor. Restoranlar Somali'ye özgü iç mekân tasarımıyla da dikkat çekiyor. Restoran işletmecisi Muhammed İsse Abdullah, “Biz güzel Türkiye'mize hem renk hem de bir değer katmak istiyoruz. Bulunduğumuz ülkeye hem ayak uydurmak hem de ekonomik açıdan katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Ankara’daki Somali


TÜRKLER DE GELİYOR

Afrika'ya özgü saç modelleri yapan erkek ve kadın kuaför salonları da başkentteki Somaliler arasında oldukça revaçta. Afro Kuaför'ün sahibi Hamza Mahmud Muhammed, yaklaşık 3 ay önce de kadınlar için kuaför salonu açtıklarını ve oraya Türk müşterilerin de geldiğini anlattı. Muhammed, "Türkiye'yi seviyoruz. Türkiye’yle kardeşiz” ifadesini kullandı.

AYRIMCILIK GÖRMEDİM

Türkçe bilmeyen Somalililerin market alışverişinde dil bariyerine takıldığını göz önünde bulunduran Somalili girişimciler, başkentin ilk Somali süpermarketini Mart 2020’de açtı. Üniversiteyi Türkiye’de okuyan Yahya Hasan Abdi, müşterilerinin yüzde 90’ını Somalililerin, geri kalanını ise Türklerin oluşturduğunu belirtti. Abdi, “8 yıldır Türkiye’deyim, hiçbir ayrımcılık görmedim” diyor. Kızılay'da esnaflık yapan Serhat Topuzoğlu, Somalili komşularına dair izlenimlerini “Somalili esnaflarla aramız gayet iyi. Sokağımıza renk getirdiler. Mutluyuz, bir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.

Ankara’daki Somali

Yaşadığı İngiltere’den Ankara’ya gelen Somalili Rahma, Kızılay’da Somalililere özgü kadın kıyafetleri ve kozmetik ürünler satıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!