Ankara’da konser vermeye hazırlanan Antonio Rey: Tüm kalbimi ortaya koyacağım

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da konser vermeye hazırlanan Antonio Rey: Tüm kalbimi ortaya koyacağım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2023 14:03

Flamenko gitarın dünyadaki önemli isimlerinden Antonio Rey, yarın Türkiye’de ilk kez CSO Ada Ankara’da müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Uzun zamandır Türkiye’de konser vermek istediğini belirten sanatçı, Ankara konseriyle ilgili olarak, “Tüm grup çok heyecanlı. Kariyerimi ve albümlerimi ama özellikle en sonuncusu ‘Flamenco Sin Fronteras’ı sunmak için tüm kalbimi ortaya koyacağımdan eminim, gerçekten Ankara’da sizlerle buluşmayı dört gözle bekliyorum” dedi. Rey, konser öncesi Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtladı.

* Gitarla ilgili ilk anılarınız nelerdir?

Ailemin hepsi sanatçı ve birer flamenko profesyoneli diyebilirim. Bu yüzden çocukluğumdan beri müzikle iç içeyim ve flamenko gitarı temel bir enstrüman olarak algılamam da o yıllara dayanıyor. Babam da bir gitaristti ve gitarını hep yanında taşırdı, hatta ben de babamın gitarını taşırdım.

* Virtüöz olmanın tek yolu gerçekten çok çalışmak mı? İyi gitar çalmak ile virtüöz olmak arasındaki fark nedir?

Haberin Devamı

Virtüözlük çok fazla çalışmakla gelen bir şey ama bence ‘virtüöz’ kelimesi aslında o anda aklınıza geleni estetik bir şekilde çalabildiğiniz zaman oluyor. Bu da elbette çok fazla pratik gerektiren bir yetenek.

* Paco De Lucia gibi dünyaca ünlü birçok isimle çalıştınız. Bu iş birlikleri size bir müzisyen olarak neler öğretti?

Maestro Paco ile birlikte çalma şansına sahip olmak eşsiz bir deneyim ve yaşam boyu sürecek bir Masterclass oldu. Sahneye çıktığımda, dinamizme ve ritme çok önem veren Maestro Paco’yu her zaman yanımda hissettim. Ayrıca Richard Bona gibi doğaçlamaya dayalı bir caz müzisyeni olan diğer müzisyenlerden de çok şey öğrendim hatta doğaçlamadan keyif almayı öğrendim diyebilirim.

Ankara’da konser vermeye hazırlanan Antonio Rey: Tüm kalbimi ortaya koyacağım

GİTAR ÇALMAK BENİM İÇİN GEREKLİLİK

* Çalmaktan asla bıkmayacağınız bir parça var mı? Sahne dışında en çok nerede ve ne zaman gitar çalmayı seviyorsunuz?

Gerçekten de kariyerimin bir parçası olan ve çalmaktan asla bıkmadığım birkaç parça var. Bunların başında ‘Taranta’ geliyor. Her zaman bu eseri Paco De Lucia’ya bir saygı duruşu olarak çalıyorum. Canım ne zaman isterse gitar çalmayı seviyorum, tren istasyonu, havaalanı ya da evimin bahçesi fark etmez. Hatta kimi zaman gitar çalmak benim için bir gereklilik.

Haberin Devamı

*Amatör müzisyenlere gitarla ilgili tavsiye edebileceğiniz en önemli şey nedir?

Keyif almanızı ve kendinizi müziğe kaptırmanızı, bol bol prova yapmanızı ve akademik bağlardan arınmanızı tavsiye ederim.

*Çok sayıda ödülünüz var, kariyerinizde sizin için unutulmaz olan an ya da ödül hangisidir?

En unutulmaz olanı en iyi flamenko albümü dalında aldığım Latin Grammy ödülüydü.

KONSER ÖNCESİ PARMAKLARIMI ÇOK ISITIYORUM

* Müzik dışında ilgi alanlarınız nelerdir? Sahneye çıkmadan önce rahatlamak için yaptığınız özel bir ritüel var mı?

Ailemle birlikte olmaktan, yürüyüşe çıkmaktan ve oğlumla sahilde oynamaktan gerçekten keyif alıyorum. Özel bir ritüelim yok ama sahneye çıkmadan önce parmaklarımı çok fazla ısıtıyorum.

Haberin Devamı

Türkiye hakkında izlenimleriniz neler? Ankara konseriniz hakkında bize biraz daha bilgi verebilir misiniz? Repertuvarınız nasıl olacak?

Yıllardır Türkiye’deki dinleyiciler için bir konser vermeyi dört gözle bekliyordum. Maestro Paco de Lucia, Manolo Sanlucar ve Vicente Amigo’nun muhteşem konserlerini hatırlıyorum. Tüm grup çok heyecanlı. Kariyerimi ve albümlerimi ama özellikle en sonuncusu ‘Flamenco Frontera’yı sunmak için tüm kalbimi ortaya koyacağımdan eminim, gerçekten Ankara’da sizlerle buluşmayı dört gözle bekliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!