Ankara’da hareket zamanı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da hareket zamanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2020 01:30

Çok sayıda Başkentli, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında ‘Harekete Geçiyoruz’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte bisiklete bindi. Katılımcılar, 30 Ağustos Zafer Parkı’ndaki 2 bin 500 metrelik parkurda pedal çevirdi.

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi, Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’yle birlikte ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında ‘Harekete Geçiyoruz’ sloganıyla bisiklet kullanma etkinliği düzenledi. 7’den 70’e çok sayıda Başkentli, 30 Ağustos Zafer Parkı’nda 2 bin 500 metrelik parkurda pedal çevirerek sıfır emisyona ve bisiklet kullanmanın sağlık ve çevre temizliği için önemine dikkat çekti. Etkinliğe, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Yürütme Kurulu üyesi Ömer Sarıoğlu, Çevre ve Sıfır Atık Çalışma Grubu Sözcüsü Ömer Şan, ABİDOSD Başkanı Murat Yumrutaş ile vatandaşlar katıldı. Bu yılki teması ‘Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik’ olan Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, şunları söyledi:

Ankara’da hareket zamanı


BENİMSENMESİNİ SAĞLAMALIYIZ

Haberin Devamı

“Yurttaşları motorlu araçlar yerine, yürümek, bisiklete binmek, toplu taşım ve düşük karbon salımlı elektrikli araçlar gibi alternatif yöntemleri kullanmaya teşvik ederek kentlerin, ülkelerin hatta dünyanın kaderini değiştirebiliriz. Ulaşımda karbondioksit salınımını 2050 yılına kadar yüzde 90 azaltmalıyız ve bunu başarmak için de sürdürülebilir hareketliliğin herkes tarafından ve tüm yurttaşlarımız için benimsenmesini sağlamalıyız. Bunun yanında, bütün dünyayı, kıtaları ve ülkemizi de olumsuz etkileyen koronavirüs pandemi sürecinde çok daha önemli bir hareket eksikliği yaşadığımız açıktır. Normalleşme süreci ve sonrasında alınan önlemler nedeniyle evde kalarak hareketsiz kalma tehlikesi yaşadığımız için evlerimizde, bulunduğumuz kısıtlı çevrede hareketsiz kalmamak için de aynı mücadeleyi vermeliyiz.”

Ankara’da hareket zamanı


MAMAK PEDAL ÇEVİRİYOR

Mamak Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği koordinasyonunda ‘Herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik’ temasıyla, ‘Mamak Pedal Çeviriyor’ etkinliği düzenledi. Bisiklet etkinliği, Mamak 15 Temmuz Anıtı’ndan başlayıp, Üreğil Millet Bahçesi’nde son buldu. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, günün büyük bölümünün masa başında hareketsiz geçirildiğini, bunun da çeşitli sağlık problemlerine yol açtığını belirterek, “Bisikletle bir seyahat gerçekleştirdik. Bir farkındalık, bilinç oluşsun istiyoruz. Vatandaşları spor yapmaya davet ediyorum” dedi. Etkinlik sonunda ayrıca, sosyal medya üzerinden düzenlenen bir yarışma kapsamında bisiklet kazanan 5 kişiye hediyeleri verildi.

Ankara’da hareket zamanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!