Ankara’da Azerbaycan buluşması

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da Azerbaycan buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2019 15:07

Yerli Düşünce Derneği, Ankara’da Azerbaycan’ın kuruluşunun 101. yıldönümü ve Azerbaycan Cumhuriyet Günü sebebiyle iftar yemeği ve kutlama programı düzenledi. Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin doğudaki ilk demokratik cumhuriyet olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Azerbaycan ile Türkiye büyük Türk ailesinin kıymetli iki ikiz evladıdır” dedi.

Haberin Devamı

Sincan’daki bir restoranda düzenlenen programa, Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, TBMM Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Ayaş Kaymakamı Fatih Özdemir ve Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş katıldı. Yalçın Topçu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TÜRK AİLESİNİN İKİ İKİZ EVLADIDIR

“O günlerden bugünlere savaşlardan işgallere, Hocalı ve 20 Yanvar gibi soykırımlara birçok badireler atlatan Azerbaycan’ın öz evlatları, Azerbaycan’ın kurucularından olan rahmetli Ebulfez Elçibey ve devlet ve siyaset tecrübesiyle Türk dünyasının önemli lideri olan Haydar Aliyev’in attığı temeller üzerine günümüzdeki büyük güçlü ve modern Azerbaycan’ı inşa ediyorlar. Azerbaycan ve Türk Dünyasının büyük lideri rahmetli Haydar Aliyev’in ifadeleri ile ‘biz bir millet-iki devletiz.’ Azerbaycan ile Türkiye büyük Türk ailesinin kıymetli iki ikiz evladıdır. Birinin adı Azerbaycan Cumhuriyeti, diğerinin adı ise Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu iki ikiz kardeş devlet tasada da birdir, kıvançta da birdir, dünya döndükçe de hür ve müstakil olarak var olacaklardır, inşallah.”

Haberin Devamı

BİZİM KARDEŞLİĞİMİZ EBEDİDİR

Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin yükselmesinde Haydar Aliyev, İlham Aliyev, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük emekleri olduğunu belirten Şamil Ayrım “Mücadelemiz Türk sevdalısı olarak bu bayrakları aşağıya düşürmemek. Bilgimizle, donanımımızla, tecrübemizle bu işi yapmak durumundayız” diye konuştu. Büyükelçi Hazar İbrahim de sadece Azerbaycan’ın büyükelçisi olmadığını ve Türkiye’de kendi memleketinde olduğunu vurguladı. Büyükelçi İbrahim, “Bizim Kardeşliğimiz ebedidir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!