Ankara'da '589'uncu gününde Covid-19 pandemisi' paneli

Güncelleme Tarihi:

Ankarada 589uncu gününde Covid-19 pandemisi paneli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2021 14:06

Ankara'da '589'uncu gününde Covid-19 pandemisi' paneli

Haberin Devamı

Kaan ULU/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Klinik Mikrobiyolojik Uzmanlık Derneği (KLİMUD) tarafından düzenlenen '6'ıncı Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi' kapsamında, '589'uncu gününde Covid-19 Pandemisi' paneli gerçekleştirildi.
Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde 4 gün sürecek kongrenin ilk günkü etkinlikleri yüz yüze gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mikrobiyoloji Bölümü üyesi ve KLİMUD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selda Erensoy, kongrenin diğer günlerde sanal ortamda gerçekleşeceğini söyledi. Prof. Dr. Erensoy, "Virüsün yayılmasını engellememiz ve virüsün hızını kesmemiz gerekiyor. 11 Mart'tan bu yana bizler tıbbi mikrobiyoloji ve tıbbi viroloji ile ilgilenirken bu süreçte virüsün hızla mutasyonla değişmesinin önüne geçmek ve virüsün yayılma hızını kesmemiz gerekiyordu. Fakat kısıtlama süreçleri de uzadıkça bazı ihtiyaçlar devam etti. Örneğin bizim de bu kongrelerimiz çok sayıda katılımcısı olan, 750-1000 katılımcısıyla birlikte yaptığımız kongrelerdi. Fakat salgından ötürü bu kongreleri yüz yüze canlı yapamaz bir hale geldiğimizden dolayı biz de alanımızın bize verdiği bilimsel sorumluluk nedeniyle hibrit model ile kongremizi yapma kararı aldık. Açılış günü olan ilk gün yüz yüze panellerin olduğu diğer 4 günde de sanal ortamda gerçekleşecek olan bir hibrit model ile programımızı yapmaya karar verdik" dedi. 
'SALGIN BAŞLAYALI 589 GÜN OLDU'
Türkiye'de salgın başlayalı 589 gün olduğunu hatırlatan Erensoy, "Hem salgının uzunluğuna dikkat çekmek, hem de farkındalık yaratmak amacıyla kongremizin ilk gününde böyle bir panel düzenledik. Pandemi insanlıktan çok şeyler götürdü. Tıp dünyasına çok şeyler öğretti. 2020 yılına girerken böyle bir problem ile karşılaşacağımızı kimse hayal edemezdi. Aslında bizler benzer pandemileri bekliyorduk ama bu kadar uzayacağını kimse tahmin edemezdi. Bundan dolayı bu olayı çok ciddi bir şekilde önemsiyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!