Ankara yardımların 230 bin YTL’sini topladı

Güncelleme Tarihi:

Ankara yardımların 230 bin YTL’sini topladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl 36 profesyonel, 15 amatör, 14 geleneksel ve altı amatör tiyartoya toplam iki milyon YTL destek verecek. Ankara’dan altı tiyatro bu yardımların toplam 231 bin 500 YTL’sini alacak. Buna göre, Bakanlık Ankara Sanat Tiyatrosu’nun Belalı Aile ve Ekin Tiyatrosu’nun Midas’ın Kördüğümü oyunlarına 92’şer bin YTL yardımda bulunacak.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı bu yıl 36 profesyonel, 15 amatör, 14 geleneksel ve altı amatör tiyartoya toplam iki milyon YTL destek verecek. Ankara’dan altı tiyatro bu yardımların toplam 231 bin 500 YTL’sini alacak.

"Kültür ve Turizm Bakanlığınca Yerel Yönetimlerin, Derneklerin, Vakıfların ve Özel Tiyatroların Projelerine Yapılacak Yardımlara İlişkin Yönetmelik" hükümlerince bu yıl destek verilecek özel tiyatrolar belirlendi.

Yönetmelik hükümlerine göre oluşturulan Değerlendirme Komisyonu, başvuran toplam 159 özel tiyatronun 179 projesini değerlendirdi. Buna göre, toplam 70 proje ile başvuran 66 profesyonel tiyatrodan 36’sının projelerine toplam 1 milyon 547 bin YTL devlet desteği verilmesi kararlaştırıldı.

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun "Tak Tak Takıntı", Ankara Ekin Tiyatrosu’nun "Midas’ın Kördüğümü" ve Ortaoyuncular Sanat Gösteri ve Yayıncılık’ın "Fername" adlı oyunlarına 92’şer bin YTL destek verilmesi kararlaştırıldı.

Buna göre, Ankara Sanat Evi’nin Bir Cinayetin Anatomisi oyunu da 22 bin YTL yardım alırken, amatör tiyatrolar arasından Ankara’dan Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu’nun "Çöplük-Soruyorum" ve Ankara Deneme Sahnesi’nin "Kardeşlik Töreni" adlı oyunlarına 9’ar bin YTL Ankara Ortaoyuncular Tiyatrosu’nun "Taptuk ile Yunus" adlı oyununa da 7 bin 500’er YTL destek sağlanması kararlaştırıldı.

ÇOCUK OYUNLARINA DA DESTEK GELDİ

Başvuruda bulunan 27 çocuk oyunu sergileyen profesyonel tiyatronun 14’ünün projesine toplam 226 bin YTL destek sağlanacak.

Buna göre, Karınca Çocuk Tiyatrosu’nun "Şarkılarımız Yaşasın" ve Masal Gerçek Tiyatrosu’nun "Kristal Ormanı" adlı projelerine 22’şer bin YTL destek verilirken, AKS Sincap Çocuk Tiyatrosu’nun "Çirkin Ördek Yavrusu", Çan Tiyatrosu’nun "Sevimli Korkuluk", Tiyatro Akkaş’ın "Pamuk Prenses", Tiyatro Alkış’ın "Ben Çöp Değilim", Tiyatro Mie’nin "Pinokyo", Tiyatro Yeniden’in "En Güçlü Kim" adlı oyunlarına da 20’şer bin YTL destek sağlanması kararlaştırıldı. Manisa Afsem Tiyatrosu’nun "Nasrettin Hoca" oyunu 15 bin YTL, Van Bölge Tiyatrosu’nun "Ak Masal Kara Masal" projesi 11 bin YTL, Anaç Ajans’ın "Göçebe", Nüans Sanatsal Üretim Merkezi’nin "Sevgi Bahçesi", Sarıyer Sanat Tiyatrosu’nun "Sihirli Çizmeli Komedi" oyunları 10’ar bin YTL, İdil Abla Çocuk Tiyatrosu’nun "Dilden Dile" oyunu ise 6 bin YTL destek alacak.

Çocuk oyunu sergileyen 6 amatör tiyatronun projelerine de toplam 24 bin YTL destek verilecek.

ABT Çocuk Tiyatrosu "Kazıdaki Büyük Sır", Bülent Ünsür "Kaybolan Palyaçolar", Gelişim Tiyatro "Mona Lisa’nın Sırrı", Panki Sahne Sanatları "Bay Mikrop Parkta Gezerken", Serap Gültekin

Tiyatrosu "Kaybolan Satranç Taşlarım" ve Van Şehir Tiyatrosu "Savaş Düşlerimi Çaldı" oyunları ile 4’er bin YTL destek alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!