Ankara’ya yeni tiyatro sahnesi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya yeni tiyatro sahnesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2008 00:00

Dans, tiyatro, resim ve müzik dallarının hepsini bünyesinde barındıran, bu alanlarda kurslar veren, üretim yapan ve etkinlikler düzenleyen Mavi Sahne, Ankara’ya yeni bir tiyatro sahnesi kazandırdı.

Dokuz yıldır, Tunalı Hilmi Caddesi’nde çalışmalarını sürdüren kurum, mekanını genişleterek yeni bir tiyatro salonu daha restore etti. Akşamları yetişkin oyunlarının oynanacağı bu yeni sahne, yine bir Mavi Sahne geleneği olarak, kafe-tiyatro işlevini sürdürecek. Ayrıca, artık sıcak-soğuk içeceklerin yanısıra yemek ve aperatif seçeneği de sunulacak.

Tiyatro oyunlarının dışında dans geceleri de düzenlenecek olan bu yeni salonda, hafta sonları gündüz saatlerinde çocuk oyunları oynanacak.

Yeni sahnesinde bu sezon Mavi Sahne, profesyonel tiyatro ekibiyle, "Herşey doğaçlama komik gösteri: Tuluatmasyon", "Alemin En Güzel Hikayesi", "Bir Delinin Hatıra Defteri", "Kaştanka" ve "Cinfikir" oyunlarıyla seyircisiyle buluşacak.

Mavi Sahne’de diğer yeniliklerse eski mekanda yapıldı. Tamamen kurs eğitimlerine ayrılan mekan, baştanbaşa yenilendi ve dekore edildi.

Yeni sezonu, yeni tiyatro sahnesi ve yenilenen kurs salonlarıyla karşılayan Mavi Sahne Sanat Merkezi, açılışını 21 Kasım 2008 Cuma 19.00 da dans, tiyatro, müzik etkinlikleriyle yapacak.

Mavi Sahne yöneticilerinden, tiyatro oyuncusu Ziver Armağan Açıl yeni sahnenin açılışıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Önce hayalle başladı her şey, düşledik ve Ankara’ya yeni bir tiyatro sahnesi kazandırdık. Şimdi açılışını yapacağız. Açılışımızda Mavi Sahneliler, Mavi Sahne dostları ve Mavi Sahneli olmak isteyenlerle birlikte olacağız. Mavi Sahne olarak Ankara’da başlattığımız kafe-tiyatro tarzını, şimdi de yeni tiyatro salonumuzda sürdüreceğiz. Bu sezon repertuvarımızda doğaçlama tiyatro ve tek kişilik oyunlar ağırlıklı olarak yer alıyor. Ayrıca Mavi Sahne’de Latin dansları, salsa, Arjantin tango, flamenko dans derslerinin yanı sıra Roman dansı kursları da başladı. Şan, solfej, yanflüt, piyano, bateri, perküsyon, keman, resim ve tiyatro kursları sürüyor. Yaratıcı drama, doğaçlama komedi ve yaratıcı yazarlık kurslarına kayıtlar başlayacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!