Ankara Üniversitesi tıbbi bakım merkezi ile 10 milyon YTL kazandı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Üniversitesi tıbbi bakım merkezi ile 10 milyon YTL kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2008 00:00

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Biyomedikal ve Teknik İşler Sorumlusu Hüseyin İnceöz, "Ülkemizde yeni yeni gelişen tıbbi cihazların periyodik bakımları ve onarımlarını kapsayan merkezle kuruma minimum 10 milyon YTL’lik kar sağlamaktayız" dedi. İnceöz, çalışmalar sayesinde hastaların doğru teşhis ve tedavi imkanına kavuştuklarını da dile getirdi.

TÜRKİYE’de de yeni yeni yerleşen tıbbi cihazların periyodik bakımları, onarımları ve kalibrasyonları uygulamaları, hasta sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Biyomedikal ve Teknik İşler Sorumlusu Hüseyin İnceöz, "Tıbbi cihazların periyodik bakımları ve onarımlarını kapsayan merkezle, kuruma minimum 10 milyon YTL’lik kar sağlamaktayız" dedi. Böyle bir merkezi kurmanın ve faaliyetlerini organize etmenin çok meşakkatli ve çok donanım isteyen bir iş olduğunu söyleyen İnceöz şöyle konuştu:

KALİTE YÖNETİM BELGELİ: "Doğru çalışmayan bir cihazla alınan ölçüm sonucunda ortaya çıkan teşhis, hasta sağlığını doğrudan etkilemekte ve sağlık personelinin uyguladığı yanlış tedavi sonucu hastaların ölümüne bile sebebiyet vermekte. Bu tarz olumsuz durumların önüne geçebilmek için tüm ilgili tıbbi cihazların kalibrasyonlarının zamanında ve doğru olarak yapılması gerekiyor. 2002 yılında kurduğumuz merkez Kalite Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazandı. Sağlık işletmesini yönetmek fabrikayı yönetmeye benzemiyor. Daha önce plansız ve gereksiz alınan tıbbi cihazlar zaman içerisinde hastanelere önemli bir maliyet getirmesinin yanı sıra teknolojiyi kullanan sağlık personelinin de bu cihazları tamir eden teknik elemanların da performansını olumsuz yönde etkiliyor. Yeni yapılan çalışmalarımız sonucunda tıbbi cihazların daha verimli ve çok daha etkin kullanıcılar tarafından kullanılması konusunda eğitimler verilerek, hastanemizin kalite yönetimi sistemi açısından memnuniyetini arttırma yolunda hızlı adımlarla ilerlemekteyiz.

HİZMET AKSAMIYOR:
Kurumlarımızda kullanılan bütün tıbbi cihazlar sürekli çalışır durumda tutuluyor. Hastanemiz bünyesinde tüm bu hizmetlerin uzman bir kadro ile sunuluyor. Hayati önem taşıyan ameliyathane, yoğun bakım gibi görüntüleme ve teşhis cihazlarının böyle uzman bir kadro ile sürekliliğinin ve anında müdahalenin yapılıyor olması, hastanemizin verdiği hizmetin sürekliliğinin bir kanıtıdır. Bu paha biçilmez bir kazançtır. Tıbbi cihazların büyük bir kısmı periyodik bakım ve kalibrasyon gerektirmekte. Bu sebeple konu hele de sağlık olunca daha da bir ehemmiyet kazanmakta. Özellikle yeni alınan tüm cihazlarla ilgili tarafımıza teknik eğitimler verilerek tüm teknik dokümanlar teslim ediliyor. . Kurumumuzda otomasyon sisteminde bütün tıbbi cihazların periyodik bakımları ve kalibrasyonlarının kayıtlarının tutulmasıyla ilgili süreç tamamlanmak üzeredir. Alınacak tıbbi cihazların teknik şartnameleri ilgili anabilim dalları ile birlikte koordineli olarak hazırlanmaktadır.

Tasarruf sağlandı

Radyasyon yayan cihazların periyodik radyasyon ölçümlerinin yapılmasından, belli periyotlarda cihazların gereken yedek parçalarının değişmesine kadar geçen süreçle ilgili her türlü hizmet tarafımızdan verilebilecek donanımdayız. Bu faaliyetlerimiz sayesinde gerek cihaz, gerek yedek parça, gerek hizmet alımları kontrolümüz altına alınarak büyük ölçüde kurumumuza mali açıdan tasarruf sağlandı. Tıbbi cihazların kalibrasyonu i nsan sağlığı için mutlak yapılması gereken bir faaliyet. En önemlisi doğru teşhis ve tedavi imkanına hastalar kavuşmuş olurlar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!