Ankara Tıp’a hayat kurtaran anestezi cihazı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Tıp’a hayat kurtaran anestezi cihazı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2011 00:00

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine anestezi işleminde sinir uçlarına görüntülü etki ederek riski en aza indiren ve başarı oranını yükselten cihazın bağışlanması nedeniyle Boeing firmasına teşekkür plaketi verildi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. İlker Ökten, Boeing Türkiye Başbakanı Greg Pepin’e plaket verirken yaptığı konuşmada, cihazın hem hasta hem de hekimler için büyük faydasının olduğunu söyledi. Pepin de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, yardımlarının süreceğini kaydetti.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Neslihan Alkış ise anestezide kullanılan ultrasonografi cihazı ile ilgili bilgi verdi. Alkış, daha önce ameliyatlarda sinir uçlarına el yordamı ile yapılan bloke işleminin ultrasonografi cihazı sayesinde artık görerek yapıldığını, bunun da riski azaltırken başarıyı yükselttiğini anlattı.

Alkış, cihazın daha çok ortopedi, çocuklarda fıtık ve karaciğer ameliyatlarında kullanıldığını belirterek, işlem sırasında kan akımlarının da görülebildiğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!