Ankara sosyal hayatının yeni mekanları

Güncelleme Tarihi:

Ankara sosyal hayatının yeni mekanları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 14:54

Yeni sezonun yaklaşmasıyla birlikte Ankara sosyal hayatında yerini alacak olan mekanlar da netleşmeye başladı. Bir kısmı yazın açılan mekanların, bir kısmı ise önümüzdeki günlerde açılacak. İzzet Çapa’nın markası Limonata, İstanbul’un ünlü mekanlarından Masa ve İzmir’in marka mekanlarından Öküz, önümüzdeki günlerde Ankaralılarla buluşacak.

Haberin Devamı

Pool Pub

Ekim ayında açılacak olan Eskişehir Yolu’ndaki Besa Tower, iş merkezi olmasının yanısıra sosyal alanlarıyla da Ankara’ya yeni bir soluk getirecek. Restoranlar için ayrılan kulenin alt bölümünün işletmeleri belli olmaya başladı. Pool Pub’ın brandasını uzun zamandır burada görmek mümkün. Ankara’daki üçüncü şubesini burada açacak olan Pool Pub, oldukça farklı bir konsept sunacak. Pub içinde 360 derece dönebilen bir platform olacak. Belirli bir sürede bu dönüşü tamamlayacak olan platform, özellikle sigara içen müşterilere yönelik. Platformun bir kısmı mekanın iç kısmında bir kısmı ise dış kısımda kalacak. Platform döndükçe müşteriler de yerlerinden kalkmadan belirli aralıklarla dışarı çıkmış olacak.
Besa Tower’da ayrıca Eskişehir ve Bursa’da da şubeleri bulunan Little Kitchen da hizmete girecek. Amerikan mutfağını sunan restoran özellikle hamburger, pizza ve hot dog’da iddialı. İzmir’in önemli mekanlarından Öküz de, İzmir dışındaki ilk şubesini Ankara’da açıyor. Besa Tower’da bulunan Öküz, restoran ve bar konseptiyle hizmet verecek. 21.00’den sonra müzik alacak.

La Bebe

Haberin Devamı

Tunus Caddesi’nde iki yıl önce hizmete giren La Bebe, yeni sezona dekorasyon değişikliğiyle girdi. Daha önce sokak konseptinin öne çıktığı mekan, artık daha sıcak ve samimi bir mekan olarak dikkat çekiyor. Barını dışarı taşıyan La Bebe’nin iç kısmında grup yemekleri için özel bir masa yer alıyor. Bu masa aynı zamanda masa tenisi masası olarak da kullanılıyor. Menüsünde pek fazla değişiklik yapılmayan mekan, dünya mutfağından lezzetler sunuyor.

Mag Lounge

Next Level’ın podyum katında bulunan Mag Lounge da, yaz aylarında Ankara sosyal hayatına merhaba dedi. Restoranın menüsü ünlü şef Fabio Brambilla, The Culinary Institute of America’da eğitim alan Melih Demirel ve Ankaralıların yakından tanıdığı şef İsmail Öznehir danışmanlığı ile oluşturuldu. Mekanda, yılan balığından kaz ciğerine, kirazlı bonfileden ördeğe kadar geniş bir menü sunuluyor. Mekan, son yıllarda yakından takip edilen Feng Shui felsefesine göre dekore edildi.

Deligan’s Pub

Haberin Devamı

Next Level Podyum Kat’ta hizmete giren Deligan’s Pub, yazın başında Ankaralılarla buluştu. Mekan, klasik pub kültürünü, Formula 1’in efsanevi ismi Micael Schumacher, Amerikan basketbol ligi NBA’in dünyaca ünlü yıldızı Michael Jordan’ın resimlerinin yer aldığı duvarlar ile farklı bir çizgiye taşıyor. Özel pancar cips, burger, Taco Dogs gibi benzersiz lezzetlerin yer aldığı mekan, ilginç içecek sunumları ile dikkat çekiyor.

Borsa ve Masa

Doğuş Grubu’nun restoran ve eğlence şirketi D-Ream bünyesinde bulunan Borsa ve Masa da, Next Level Podyum katta yerini aldı. Ramazan ayında hizmet vermeye başlayan Borsa, İstanbul’daki üçüncü şubesinin ardından dördüncü şubesini Ankara’da açtı. Modern Türk mutfağı sunan restoranın müşterileri arasında siyasiler ve bürokratlar ağırlıkta. Ankara’dan herhangi bir ürünün kullanılmadığı restoran, döner, kuzu tandır, Tarsus kebabı, incir ve hurma tatlısında iddialı. Masa ise Akdeniz mutfağından oluşan menüsüyle hizmet verecek. Restoran bar olarak hizmet verecek olan Masa’da, DJ performansları da bulunacak.

Shea Lounge

Haberin Devamı

Tunalı Hilmi Caddesi ve Taurus AVM’nde bulunan Cafe des Cafes ile Ankara’nın en eski işletmelerinden birine sahip olan Kamil Uzel ve Halil Yurtkuran, işletme alanındaki başarılarını yeni mekanlarına taşıdı. İki işletmeci kısa bir süre önce Tunalı Hilmi Caddesi’nde Shea Lounge’ı hizmete soktu. Restoran brasserie konseptli mekan, Akdeniz mutfağını sunuyor. Kahvaltı ve öğlen servisi de bulunan restoran, akşam yemeğinden sonra bar olarak hizmet vermeye başlıyor. Haftanın her günü açık olan mekanda Türk şarapları servis ediliyor.

Limonata

Ünlü işletmeci İzzet Çapa’nın markası olan Limonata, İstanbul dışında ilk şubesini Armada Hayat Sokağı’nda açıyor. Mekan, restoran ve bar konseptiyle hizmet verecek. Dünya ve Anadolu mutfağından yemekler sunan restoran, özellikle limonatalarıyla iddialı olacak. Haftanın her günü açılacak olan mekan, çarşamba, cuma ve cumartesi geceleri ise belli bir saatten sonra bar gibi hizmet verecek.

Camgöz

Haberin Devamı

Camgöz Balıkçısı, Nenehatun Caddesi’nde hizmete girdi. Restoran, kısa sürede Ankaralıların büyük ilgisiyle karşılaştı. Haftanın hemen her günü dolu olan restoranda özellikle cuma ve cumartesi günü rezervasyon yaptırmadıysanız kapıdan dönmeniz büyük bir ihtimal. 70’e yakın mezenin bulunduğu restoranda dileyen müşteriler için iki meze, bir balık ve içeceğin de olduğu set menüler bulunuyor.

Hayat Sokağı’na İstanbul mekânı

İstanbul mekanlarından biri olan Ney’le Mey’le, Ankara’daki yeni şubesini Via FLat/Armada Hayat Sokağı’nda açtı. İşletmeciliğini Görkem Sarıyüce ve Berat Görek’in yaptığı mekân, Başkentlilere ‘merhaba’ derken, Berat Görek, şunları söyledi:
“Konukların hafif kısık sesle çalınan Türk Sanat Müziği eşliğinde bir yandan sohbet edebileceği, diğer yandan ise çok özel yemekler ve mezeler ile günün yorgunluğunu atabileceği renkli ve ferah bir mekan oluşturduk. Açık ve kapalı oturma alanlarımız bulunuyor. Kış sezonunda 60, yaz sezonunda ise 30 çeşit meze ile hizmet vereceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!