Ankara semalarında seğmenler uçacak

Güncelleme Tarihi:

Ankara semalarında seğmenler uçacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 17:42

Ankara’yı sivil havacılığın merkezi haline getirmeyi hedefleyen, fakat takıldığı bürokratik engeller nedeniyle açılışı bir süre geciken Güneydoğu Havacılık’ın Seğmen Uçuş Akademisi ilk eğitime 2 Kasım’da başlıyor.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in geçtiğimiz mart ayında ‘Bürokrasi uçurmuyor’ manşetiyle gündeme taşıdığı, ASKİ’nin desteğiyle helikopter ve uçak pilotlarının yetişmesi amacıyla Güneydoğu Havacılık’ın Başkent’e kazandırmaya çalıştığı ancak bürokrasinin uzun süren işlemlerine takılan ‘Seğmen Uçuş Akademisi’, 2 Kasım’dan itibaren pilot eğitim kurslarını açmaya hazırlanıyor. Akademi, Ankara’yı Türkiye’nin havacılık merkezi yapmak ve sivil havacılığın halk tarafından benimsenmesine katkıda bulunarak sektörün ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından pilot yetiştirmek üzere yetkilendirilen Seğmen Uçuş Akademisi, teorik bilgi eğitimlerini Yenimahalle’deki tesislerinde gerçekleştirecek.

9 UÇAK İLE EĞİTİM

Seğmen Uçuş Akademisi, uçuş eğitimlerini BEL-KA’nın A.Ş.’nin sahibi olduğu ve tamamı yeni olan 2015 model glass kokpitli 5 adet Cessna 172S, 2 adet Piper PA44-180 Seminole tipi çift motorlu 1 adet Piper PA28-181 Archer ve 1 adet Piper PA28-R201 Arrow tipi uçak olmak üzere 9 adet uçak ile Ankara’da gerçekleştirecek. Ayrıca ALSIM ALX simulatorü ile de özellikle gerçek uçaklarda tamamlanması riskli olabilecek eğitimler, ekonomik ve emniyetli bir şekilde verilecek. Akademide uçuş öğretmeni ve yer dersi öğretmeni olarak görev yapacak personel ise havacılık sektöründe uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yapmış deneyimli pilot ve öğretmenler arasından seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!