Ankara’nın yeni gözdesi Miro

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın yeni gözdesi Miro
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2012 00:00

Yeni mekanlardan Miro Restaurant, sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkıyor. Vanlı depremzedelere destek vermeye ve konuk etmeye hazırlanan Miro, engellileri de ağırlayacak.

MİRO Restaurant’ın danışmanı ve koordinatörü Mutlu Çekiç, işletmenin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geçen hafta Vanlı depremzedelere destek verdiklerini, önümüzdeki günlerde de Van’da depreminden etkilenen afetzedeleri konuk edeceklerini söyledi.
50 kişilik depremzede grubu ağırlayacaklarını belirten Çekiç, Vanlı vatandaşlara çeşitli hediyeler vereceklerini, okul malzemeleri ve giysi gibi yardımlar yapacaklarını anlattı. Çekiç, diğer sosyal sorumluluk projelerine de değinerek “Bedensel ve zihinsel engelli çocukları da restoranda ağırlamak istiyoruz” dedi. Öte yandan önümüzdeki günlerde restoranda kurslar da verilecek.
Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından, üç dalda 2011 yılının en iyi restoranı, en iyi menüsü, en iyi karşılama ve uğurlama ile servis ödüllerine layık görüldüklerini bildiren Çekiç, başkentlilerin Miro’ya olan İlgisinin de yoğun olduğunu dile getirdi. Çekiç, “Şu ana kadar gelen müşterilerin hepsi çok memnun. Ankara ve Ankara dışından insanların mekâna çok ilgili olduğunu gördük” diye konuştu. Restoranın müdavimleri arasında çok sayıda avukat, bürokrat, diplomat, sanatçı, yazar ve iş adamının olduğunu anlatan Çekiç, Miro’nun Latince’de “ilgi uyandıran”, Arapça’da “efendim”, İspanyolca’da ise “nağme” anlamlarına geldiğini söyledi. Uluslararası restoran danışmanı olan Çekiç şöyle konuştu:
“Bu sektörde 18 yıldır çalışıyorum. Yaklaşık 50’nin üzerinde restorana danışmanlık yaptım. Son projem de Miro Restaurant ve Miro Bistro oldu. Restoran sahibi Cem Suca’nın 10 yıllık işletme hayalini, tanışmamızın ardından Oran’da hayata geçirdik. Ülkenin önemli isimlerini Miro’da ağırlıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!