Ankara’nın tek Brezilya yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın tek Brezilya yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 01:12

Gençlerbirliği’nin Fildişi Sahili Milli Takımı forması da giyen futbolcusu Gosso, “Dünya Kupası’nda yarı final oynamak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin 2014 Dünya Kupası’nda Fildişi Sahili Milli Takımı’nda forma giyecek orta saha oyuncusu Jean Jacques Gosso, Brezilya’da yarı final oynamayı hedeflediklerini söyledi.
Ankara’dan Brezilya’ya gitmeye hak kazanan tek futbolcu olan Jean Jacques Gosso, milli takımdan arkadaşı Didier Drogba’nın “Dünya Kupası’nda yarı final” hedefine gönderme yaparak, Fildişi Sahili’nin kaliteli oyunculara sahip olduğunu ve Brezilya’da bu hedefe ulaşabileceğini ifade etti. Gosso, Didier Drogba, Emmanuel Eboue, Sol Bamba ve Didier Zokora gibi Süper Lig’de mücadele eden Fildişi Sahili’nden oyuncularla görüştüğünü, lige alıştığını ve Türkiye’de önemli futbolculara karşı oynamaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

“Türkçeyi anlıyor ama konuşamıyor”

Çevresinde daha çok Fransızca konuşan insanların olduğunu belirten Gosso, iki buçuk yıldır Türkiye’de bulunduğunu, Türkçeyi anladığını ancak konuşamadığını kaydederek, bir topluma uyum sağlamak için o ülkenin dilini öğrenmenin önemini vurguladı.
Gençlerbirliği’nden önceki kulüplerinde de 19 numaralı formayı giymeyi tercih eden Gosso, 19 rakamının kendisi için taşıdığı anlamı “Forma numarası olarak 19’u tercih ediyorum, çünkü 2,5 yaşındaki oğlum 19 Mayıs tarihinde dünyaya geldi” şeklinde açıkladı.
“Sakatlandım, çalışmaktan vazgeçmedim”
Ligde geçen sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Gosso, “Sakatlığım süresince çalışmaktan vazgeçmedim” diye konuştu. Teknik Direktörü Mehmet Özdilek’ten de övgüyle bahseden tecrübeli orta saha oyuncusu, “Hocamızın genç ve hırslı oluşu bizim de oyunumuza yansıyor” ifadesini kullandı.
Gençlerbirliği taraftarları için “Zor zamanlarımızda bizi desteklediler. Hayal kırıklığına uğramayacaklar çünkü hepimiz sahada öncelikle formamız, kendimiz, taraftarımız ve yöneticilerimiz için mücadelemizi sürdürüyoruz” diyen Gosso, yalnızca maçlara yoğunlaştığını, sözleşme konusunu sezon sonuna bıraktığını belirterek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!