Ankara’nın iyilik köprüsü Zeytindalı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın iyilik köprüsü Zeytindalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2008 00:00

Ankara’da 2005 yılında farklı meslek gruplarına mensup yardımseverler tarafından kurulan Zeytindalı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Dernek yetkilileri yaptıkları açıklamada, amaçlarının toplumda geniş ölçekli bir yardımlaşma ve dayanışma bilinci oluşturmak için kamuoyunu ihtiyaç sahibi kesimden düzenli olarak haberdar etmek ve ihtiyaç sahipleriyle varlıklı kesim arasında iletişim sağlayarak ’iyilik köprüsü’ oluşturmak olduğunu belirterek, şunları söylediler:

"Üst gelir ve alt gelir grubu arasında bir iletişim ağı kurarak yardımseverlerin, ihtiyaç sahiplerine arac ısız yardım yapmalarını sağlıyoruz. Toplumumuzun geleneksel yapısında yardımlaşma vardır. Ancak çağımızın getirdiği modern yaşam koşulları içinde zaman zaman bu özelliğimizi unuttuğumuz anlar olabiliyor. Derneğimiz, bu noktada önemli bir görev üstlenerek alt ve üst gelir gurupları arasında iletişim sağlıyor.

Zeytindalı Derneği, kendine özgü nitelikleriyle öne çıkan farklı bir yardımlaşma derneği. Öncelikle Ankara’daki ihtiyaç sahibi ve yoksul kişileri tespit ederek yardıma muhtaçlarla yardımseverler ara sında ’iyilik köprüsü’ kurmakta, ’iyilik yapmak’ , ’iyiliği yaymak’ ’sevgi ve sevinci yaşamak ve yaşatmak’ isteyenlere kılavuzluk ediyoruz.

Ülkemizde pek örneğine rastlanmayan, alışılmışın dışında aracısız işleyen bu yeni model ilk günden itibaren kamuoyunda ilgi uyandırdı.

Yardım nasıl ulaşıyor

Yardımseverler , Zeytindalı bülteninde veya internet sitesinde bir kod numarasıyla tanıtılan ihtiyaç sahiplerinden yardım etmek istedikleri kişiyi belirliyorlar. Derneği arayarak seçtikleri kişinin kod numarasını vererek ihtiyaç sahibinin isim ve adres bilgilerini alıyorlar. Üye olan yardımseverler ise Web sitesinden ihtiyaç sahibi ailelerin adres bilgilerine doğrudan ulaşabiliyorlar.

Gelen yardım talepleri

Yardımseverlerden çok çeşitli yardım talepleri geliyor. Bunlar gıda, giysi, ev eşyası beyaz eşya, iş, eğitim, sağlık, avukatlık hizmeti ve nakit yardımı şeklinde sıralanabilir. Aslında yardım,çok geniş bir yelpaze. Yardımseverlerden yukarıda belirtilenlerin dışında çok farklı yardım talepleri de gelebiliyor. Maddi anlamda verecek çok fazla bir şeyi olmayan, ama ’mutlaka benim de yapabileceğim bir şey vardır’ diyen yardımseverler de var. Geçtiğimiz aylarda matematik eğitimi gören bir üniversite öğrencisi derneği arayarak, maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu ancak üniversite sınavlarına hazırlanan ama kursa gitme imkanı olmayan ihtiyaç sahibi bir öğrenciye ders çalıştırarak yardımda bulunabileceğini belirtmişti. Kendisi de zor şartlarda eğitimini devam ettiren ama kendisinden daha kötü durumda olan bir öğrenciye yardım etmek isteyen bu gencin davranışı herkese örnek olacak niteliktedir."

Zeytindalı Derneği’ne www.zeytindali.org.tr adresinden ya da (0 312) 418 23 63 numaralı telefondan ulaşabiliyor.

Zeytindalı Misafirhanesi

ZEYTİNDALI
Derneğinin diğer bir faaliyeti de, Ankara Onkoloji hastanesinin yakınında kurulan Zeytindalı Misafirhanesi. Dernek yetkilileri, 70 yatak kapasiteli misafirhane hakında şu bilgileri verdiler:

"Kanser tedavisi gören ve maddi durumu nedeniyle kalacak yer sıkıntısı yaşayan, hastane bahçesinde ya da parklarda sabahlamak zorunda kalan hasta ve yakınlarına 18:30-08:00 saatleri arasında sadece konaklama hizmeti vermektedir. Zeytindalı Misafirhanesi, gün boyu hastanede koşuşturan, şifa arayan ve maddi sıkıntılar içinde olup kalacak yer kaygısı taşıyan hastalara ve yakınlarına sığınabile cekleri sıcak bir ortam sunmaktadır. Hasta ve hasta yakınları , hastanede tedavi gördüklerine ilişkin Başhekimlikçe onaylanmış bir yazı ve kimlik fotokopilerini vermek suretiyle misafirhanemizden yararlanabilmek-tedirler."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!