Ankara müzeleri paylaşım hareketi

Güncelleme Tarihi:

Ankara müzeleri paylaşım hareketi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2023 16:56

Tüm dünyada 18-24 Mayıs arasında kutlanan ‘Uluslararası Müzeler Günü ve Haftası’ kapsamında başkentteki müzeleri ziyaret edenler, sosyal medyadan #ankaramüzeleri etiketiyle paylaşım yapacak. Paylaşım hareketiyle tüm ziyaretçilerin paylaşımları, deneyimleri ve görüşleri analiz edilecek.

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi(VEKAM) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Marka Kent İletişiminde Müzelerin Rolü: Ankara Örneği’ projesi kapsamında müze paylaşım hareketi bugün başlıyor. Projenin yürütücülüğünü Doç. Dr. Burcu Zeybek ve Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk yapıyor. Müze paylaşım hareketinde Ankara’daki müzeleri gezen ziyaretçiler, 24 Mayıs’a kadar müze deneyimlerini Instagram, Twitter gibi sosyal ağlarda #ankaramüzeleri etiketi ile paylaşacak. Paylaşım hareketi ile ziyaretçileri sosyal ağ etkileşimlerine teşvik etmek ve ziyaretçilere yönelik ilgi çekici yollarla bağlantı kurmak amaçlanıyor. Ziyaretçiler, hesaplarında #ankaramüzeleri’ni etiketleyerek dilediği fotoğrafı post olarak paylaşabilecek. Böylece o hafta içinde hesabını erişime açmış olan tüm ziyaretçilerin paylaşımları, deneyimleri ve görüşleri proje çerçevesinde analiz edilecek.

Haberin Devamı

Ankara müzeleri paylaşım hareketi

ÇEK, ETİKETLE, PAYLAŞ

Müze paylaşım hareketine katılmak için yapılması gerekenler ise sırasıyla şu şekilde:
*18-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında Ankara müzelerinden paylaşmak istediğiniz fotoğrafı çekin.
* Veri analizinin yapılabilmesi için fotoğrafı paylaşmadan önce Instagram profilinizi açık hâle getirin.
* Paylaşımlarınızı #Ankaramüzeleri hashtag’iyle etiketleyin.

Ankara müzeleri paylaşım hareketi

Ankara müzeleri paylaşım hareketi

***

İKİ MÜZE GECE ZİYARETE AÇIK

Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla tüm dünyada 18-24 Mayıs ‘Uluslararası Müzeler Günü ve Haftası’ olarak kutlanıyor. ‘Avrupa Müzeler Gecesi’ etkinliği kapsamında da başkentte bugün iki müze, 23.00’e kadar ücretsiz olarak ziyarete açık olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın duyurusuna göre Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile Ankara Cumhuriyet Müzesi (İkinci TBMM binası), etkinlik için kapanış saatlerinden itibaren 23.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Ankara müzeleri paylaşım hareketi

Ankara müzeleri paylaşım hareketi

BAKMADAN GEÇME!