Ankara’lı orkestra yüreklendirecek

Güncelleme Tarihi:

Ankara’lı orkestra yüreklendirecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 00:00

Emekli büyükelçiler Burak Gürsel ve Murat Sungar, Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin ile ünlü müzisyen Durul Gence tarafından kurulan ‘Durul Gence 4’, başarılı olmuş insanları, müzik çatısı altında bir araya getiriyor. Grup, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış himayesinde “Yüreklendirme Konseri” verecek.

Durul Gence, kurduğu iki orkestra ile en sevilen müzik topluluğu ünvanını kazandı. Müzikal birikimini şimdi öğrencileriyle paylaşıyorlar. Murat Sungar ve Burak Gürsel, Türkiye’nin dış siyasetinde önemli görevlerde bulunan iki emekli büyükelçi. Sedat Ergin ise “Usta Gazeteci” deyimini fazlasıyla hak eden bir köşe yazarı. Mesleklerinde önemli başarılara imza atan bu dört ismin ortak noktası ise müzik. “Durul Gence 4” ismiyle 15 yılı aşkın bir süredir bir araya gelip müzik yapan dörtlü, kendi mesleklerini icra ederken aynı zamanda müzikle uğraşmayı da ihmal etmediler. Şimdiye kadar pek çok konsere imza atan Durul Gence 4, 15 Mayıs’ta İstanbul Cemal Reşit Bey Konser Salonu’nda şef Gürer Aykal yönetiminde konser verecek. “Yüreklendirme İsimli” ve bir serinin ilk konseri olan gecede Kemal İnan ve Aida Boydağ da solist olarak yer alacak. 50 kişilik bir orkestra ile aynı sahneyi paylaşacak olan dörtlü, amaçlarının konserin adından da anlaşılacağı gibi müzik yapmak isteyen ancak cesaret edemeyen insanları, cesaretlendirmek ve teşvik etmek olduğunu söylediler.

Gürer Aykal yönetecek

Nato Brüksel, İslamabad, Washington, Yeni Delhi ve Cenevre’de büyükelçilik yapan, Avrupa Birliği Genel Sekreteri iken emekli olan Murat Sungar, 15 Mayıs’taki konserin şimdiye kadar düzenlenenlerden farklı olduğunu söyledi. Sungar, Gürer Aykal yönetimindeki 50 kişilik bir orkestra ile aynı sahneyi paylaşacaklarını ve böyle bir kombinasyonun ilk kez yapıldığını ifade etti. Sungar sözlerini şöyle sürdürdü; “50 kişilik orkestra ile başka mesleklerle uğraşan insanlar bir araya geliyor. Arkada 50 kişilik bir orkestra onların önünde de piyano, kontrbas, gitar ve davuldan oluşan dört kişilik quartet.”

Kürkçü dükkanına geri döndüler

Farklı görevler için farklı ülke ve şehirlerde bulunan Durul Gence, Sedat Ergin, Burak Gürsel ve Murat Sungar, birbirlerinden hiçbir zaman kopmamışlar. “Kürkçü dükkanına geri geldik” diyen Durul Gence, Ankara’da buluşamadıkları zaman arkadaşlarının görev yaptığı ülkelerde bir araya geldiklerini ifade etti. Gence ayrıca Alpay’ın bir albümünde Burak Gürsel’in iki bestesini kullandığını ve bu albüm sayesinde Alpay’ın yıldızının parladığını anlattı. Müziği hobi olarak yapan ve profesyonel olarak ortaya çıkmayı hiçbir zaman düşünmeyen dörtlü, kendilerini istedikleri eserleri çalma lüksüne sahip olarak görüyorlar. Bundan sonrası için talep gelirse başka iller ve ülkelerde konserler vermeyi amaçlayan Durul Gence 4, yeni besteler çıkarmak istediklerini belirtiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!