Ankara Kalesi’ne diplomatik temas

Güncelleme Tarihi:

Ankara Kalesi’ne diplomatik temas
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2010 00:00

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği, her ay yaptığı sosyal faaliyetler çerçevesinde Ankara Kalesi’ne kültür gezisi düzenledi.

Geziye çok sayıda diplomat eşi ile bazı sefireler katıldı. Gezi kapsamında konuklar, Ankara Kalesi sokaklarında dolaştılar, yok olmaya yüz tutan ahşap oymacılığı, camaltı resim sanatı, bakır işçiliği ve halı kilim dokuma sanatı gibi el sanatlarını yakından inceleme imkanı buldu. DMEDD üyeleri, ustalardan icra ettikleri sanatları ile ilgili detaylı bilgi alarak çalışmalarını görme fırsatı buldu. Konuklar daha sonra Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret ettiler. Takı tasarımcısı Kamer Uçman, konuklara geleneksel el oyaları ve Türk takıları hakkında bilgi verdi.

Yardım köprüsü

Başta Ankara Kalesi ve civarı olmak üzere Ankara’nın kültür turizmi kapsamında tanıtımı için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ankara Kalesi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Uçman, “Bu anlamda DMEDD üyelerinin ziyaretleri bizi çok mutlu etti” dedi.

DMEDD Başkanı Canan Koru ise derneğin, şehit çocuklarına burs vermek için kurulduğunu, zamanla muhtaç herkese yardım ettiklerini ifade etti. Şu an 200’e yakın öğrenciye burs verdiklerini dile getiren Koru, Ankara’daki yabancı misyon eşlerine yönelik Türkçe kursları gibi programların bulunduğunu aktardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!