Ankara insanlarıyla güzel

Güncelleme Tarihi:

Ankara insanlarıyla güzel
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2021 00:57

Annesi Amerikalı, babası Türk olan Deedra Aynaz Özlen Özkaşıkçı, Ankara cemiyet hayatının sevilen isimlerinden. Hayatının büyük bir kısmını Ankara’da geçiren Özkaşıkçı, son birkaç yıldır İstanbul’da yaşıyor olsa da Ankara’yla olan güçlü bağları devam ediyor. Başkent’le ilgili olarak “Ankara, insanlarıyla güzel” diyen Özkaşıkçı, son dönemde ‘Kesişen Kültürler’ isimli gezi programı yapıyor. Aynaz Özlen Özkaşıkçı, gezi programını, Ankara’nın hayatındaki yerini anlattı.

Haberin Devamı

Gezi programına ne kadar süredir devam ediyorsunuz?

‘Kesişen Kültürler’ programı beIN IZ ve beIN Connect kanallarında yayınlanıyor. Türkiye’nin yanı sıra beIN Connect sayesinde 20’den fazla ülkede de izlenebiliyor. Programa eylül ayında başladık. İki sezon çektik. İlk iki sezonda Arap kültürünü ve Balkanları anlattık. Bundan sonraki iki sezonda Latin kültürünü anlatmayı planlıyoruz.

Ankara insanlarıyla güzel


Ziyaret ettiğiniz ülkenin en çok hangi yönünü ön plana çıkarıyorsunuz?

Bu kültürel bir program. Gittiğimiz yerlerde tarihsel ve dinsel yapının üstünden geçiyoruz ama esas olarak orada yaşayan insanların yaşam ve düşünce tarzlarını, yemek kültürlerini öğrenmek istiyoruz. İnsanlar, farklı coğrafyalardaki insanların aslında kendileriyle aynı şekilde yaşadıklarını gördükten sonra çok daha alçakgönüllü bir yaklaşıma sahip oluyor. Benim bu programla yapmak istediğim kültürler arası bir köprü olmak.

Sizi en çok etkileyen ülkeler ya da destinasyonlar neresi?

Beni en çok etkileyen yerlerin başında Ürdün’deki Petra Antik Kenti ve Wadi Rum oldu. Gece, gökyüzüne baktığınızda yıldızlar inanılmaz bir şekilde net görünüyordu. Katar, Doha çok etkileyici bir şehir. Çöl ve denizin birleştiği nadir yerlerden. Çölün denize döküldüğünü görüyorsunuz. Farklı kültürleri keşfetmek, hikâyelerini anlatmak, insanların içindeki güzelliği görmekten çok mutlu oluyorum. Aynı dili konuşamadığın bir insanın gözüne bakıp da, aynı duyguyu hissettiğin zaman bunun tarifi yok. Ben çok mutlu oluyorum. Siz mutlaka karşınızdaki insanın kalbine dokunacaksınız.

HAYAT KALİTESİ ÇOK YÜKSEK

Uzun bir süre Ankara’da yaşadınız. Bir gezgin olarak Ankara, tatminkâr bir şehir midir?

22 yıl Ankara’da yaşadım. Ankara, çok güzel bir şehir ve çok büyük bir özelliği var. Ankara, insanlarıyla güzel. Çevreniz olmadığı zaman çok yalnız hissedersiniz. Hayatınız boyunca dostluk kurabileceğiniz, derin ilişkiler kurabileceğiniz bir şehir. Başkent olmasından mı, üniversitelerden mi bilmiyorum ama size çok şey katabilecek insanlar var. Ben çok özel insanlar tanıdım. Ben Ankaralıyım ve hayat kalitesinin çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Aile kurmak, çocuk büyütmek için çok güzel bir şehir.

Bu şehir size ne ifade ediyor?

Ben Ankaralı bir ailenin bir çocuğuyum. Benim çocuklarımın doğduğu, okula gittiği, dostlarımın bol olduğu, sokaklarını çok iyi bildiğim, Türkiye’nin en iyi simidinin olduğu yer. Artık İstanbul’da yaşıyorum. Ayrıca Ankara’daki balıkçıların İstanbul’dakiler kadar iyi olduğunu söyleyebilirim.

NE ARARSAN BULABİLİRSİN

Ankara’da en çok keyif aldığınız yerler nelerdir?

En çok keyif aldığım yer tabii ki Anıtkabir. Çok gezdim ve çok detaylı bir şekilde inceledim. Ankara Kalesi’ni çok seviyorum. Başta Koç Müzesi olmak üzere kaledeki müzelerde gezmek çok güzeldi, konaklardan çok keyif alırdım. Ankara, zaman geçirdikçe çok fazla özelliğin olduğu bir yer. Bana göre eksik bir yanı yok. Ne ararsan bulabilirsin. Sadece gidip araştırmanız ve vakit geçirmeniz lazım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!