Ankara için sandık kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara için  sandık  kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 18:21

Melih Gökçek’in istifasının ardından yeni belediye başkanı için geri sayım başladı. AK Parti’de bugün 11.00’de temayül yoklaması yapılacak. İlçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin de katılacağı oylamada ‘Belediye başkanı kim olmalı’ diye sorulacak ve tek bir isim yazılması istenecek.

Haberin Devamı

Ankara’da 23,5 yıl görev yaptıktan sonra belediye başkanlığından istifa eden Melih Gökçek’in yerine gelecek ismi belirlemek için AK Parti bugün temayül yoklaması gerçekleştirecek. AK Parti Genel Merkezi’nde belediye başkanları, gençlik kolları ve belediye meclis üyelerinin oy kullanacağı yoklama saati 14.30 olarak açıklanmıştı. Dün alınan kararla 11.00’de temayül yoklamasının ardından çıkan sonuçlar ve AK Parti’nin yetkili organlarının yapacağı değerlendirmeler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

ÜÇ İSİMLE MÜLAKAT İDDİASI

Bugün gerçekleştirilecek temayül yoklamasında AK Partililer, geçmiş yılların aksine üç isim değil tek bir isim yazacak. Kulislere sızan bilgilere göre Bursa’daki yöntemin uygulanarak, ismi öne çıkan 3 isimle mülakat yapılabileceği belirtiliyor. Mülakatı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapabileceği ifade edilirken, pazartesi 14.30’da toplanacak belediye meclisinde Başkent’in yeni belediye başkanı resmen belli olacak.

Haberin Devamı

KULİSLER BU İSİMLERİ KONUŞUYOR

Öte yandan Ankara için kulislerde dört ilçe belediye başkanının ismi büyükşehir için dillendirilmeye devam ediliyor. İlk olarak Keçiören’den Mustafa Ak ve Altındağ’dan Veysel Tiryaki’nin adı geçtiği sürece daha sonra güçlü bir şekilde Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın yanı sıra Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin de eklenmişti. AK Parti kulislerinde en çok konuşulan isimlerden biri Sincan Belediye Başkanı Tuna olsa da son kararın temayülün ardından verileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!