Ankara fuarcılıkta yerinde sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara fuarcılıkta yerinde sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 00:00

TÜSİAV Başkanı Sarıtoprak, fuarcılıkta Ankara’nın zayıf kaldığını, fuar düzenleme yetkisi alan fuar firması sayısının en fazla 15 olduğunu ifade ederek, “Ankara fuarcılıkta yerinde sayıyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak, dünya fuar pastasından gerekli pay alınması gerektiğini söyledi.
Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı’ndan (TÜSİAV) yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜSİAV mütevelli heyeti Mart ayı olağan toplantısında fuarcılık sektörü ve Ankara’daki fuar firmaları masaya yatırıldı.
Ankara’daki firmaların düzenlenen sektör ve ihtisas fuarlarına gereken önemi vermediğini ve fuarlara katılımın düşük olduğunu dile getiren fuar firması sahipleri, önümüzdeki aylarda Ankara’da Fuarcılık konulu geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesini önerdiler.
Toplantı sonunda bir konuşma yapan TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, fuarcılıkta Ankara’nın zayıf kaldığını, TOBB’dan fuar düzenleme yetkisi alan fuar firması sayısının en fazla 15 olduğunu ifade ederek, fuar pazarından hak edilen payın alınamadığını söyledi.
Sarıtoprak, fuarların iç piyasanın can suyu olduğunu, ihracata büyük katkı sağladığını, ürünü ve hizmeti müşterinin ayağına getirdiğini belirterek, bu sektöre daha çok önem verilmesi gerektiğini söyledi.
Yapılan bir araştırmaya göre dünya fuar pazarının 500 milyar euro civarında olduğunu kaydeden Sarıtoprak, “Ankaralı fuar firmaları hedef büyütüp dünya fuar pazarlarına da açılmalıdır. Gün, güçleri birleştirme günüdür. Gün, yabancı fuar firmaları ile ortaklıklar kurup büyük fuarlar organize etme günüdür” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!