Ankara DT 4 oyunla Kıbrıs’ta

Güncelleme Tarihi:

Ankara DT 4 oyunla Kıbrıs’ta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 00:00

2012 – 2013 Tiyatro Sezonu’na 2 Ekim’de perde açacak olan Ankara Devlet Tiyatrosu; hazırlık çalışmalarının yanı sıra yurtdışı turnelerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşe Belediyesi’nin 3 - 30 Eylül tarihleri arasında düzenlediği “10. Kıbrıs Tiyatro Festivali”ne 4 değişik oyun ile katılacak olan Ankara Devlet Tiyatrosu’nun turne programına göre “Sırça Kümes (Cam Biblolar)” 11 Eylül’de saat 21:00’de Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde temsil edilecek. Tony ve Pulitzer ödüllerinin sahibi Tennessee Williams’ın yazdığı, Can Yücel’in dilimize çevirdiği oyunu Amerikalı konuk rejisör Jason Hale yönetti. Oyunda, Meltem Keskin Bayur, Orhan Özyiğit, İrfan Kılınç ve Gülin Ersoy rol alıyor. Oyun, değişen dünyanın dansına ayak uydurmaya çalışan bir ailenin öyküsünü ele alıyor.

“Soğuk Bir Berlin Gecesi” ise 17 Eylül’de aynı sahnede temsil edilecek diğer Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu. Oyunu yazan ve yöneten Barış Eren. Oyunda, Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş, Mahmut Işık rol alıyor. Nikolay Vasiliyeviç Gogol’un yazdığı, Sylvie Luneau – Roger Coggio’nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan’ın çevirdiği, Cem Emüler’in proje tasarımını ve yönetmenliğini yaptığı “Bir Delinin Hatıra Defteri” ise 24, 25 ve 26 Eylül tarihlerinde Halk Sanatları Derneği Lokali’nde sanatseverler ile buluşacak. Oyunda, Erdal Beşikçioğlu rol alıyor. Nihat Asyalı’nın yazdığı, M. Bozkurt Kuruç’un yönettiği “Rab Şeytana Dedi Ki” 27 Eylül tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!