Ankara’da Bollywood ritimleri

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da Bollywood ritimleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2013 00:00

Ticket to Bollywood (Bollywood’a Bilet) adlı dans gösterisi Ankara’da sahne aldı.

Haberin Devamı

Hindistan’dan gelen 16 kişilik ekip, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu’nda Bollywood temalı dans gösterilerini Ankaralı sanatseverlerle buluşturdu. Hindistan Kültürel İlişkiler Konseyi (ICCR) ve Ankara Hindistan Büyükelçiliği tarafından organize edilen gecede konuşan Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Türk ve Hint kültürlerini pekiştirmede AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek’in katkılarının olduğunu söyledi.

HEPSİ BOLLYWOOD’TA ÇALIŞIYOR

Gösterinin yönetmeni Shubhra Bhardwaj, teknik ekipten, kostüm tasarımcılarına kadar takımdaki tüm elemanların Mumbai’nin Bollywood endüstrisinde çalışmakta olduğunu belirterek, 2010’dan itibaren yönetmenliğini yaptığı gösterinin ilk defa Türkiye’de sahne alacağını, daha önce Kanada, ABD, Karayipler, Japonya, Rusya, Fransa, Almanya ve Yunanistan’da da performans sergilediklerini ifade etti. Bhardwaj, Bollywood filmleri ve “Ticket to Bollywood” gösterisi arasındaki farkı ise şöyle anlattı:

Haberin Devamı

CANLILIĞI HİSSETTİRİYOR

“Bu dans şovu endüstriyi onurlandırıyor. Bir Bollywood filmini ekranda izlerken kumandanızdan durdurabiliyorsunuz ama bu şov canlı sahneleniyor. Biz bu dinamik ve güçlü dansı sahnede izleyiciyle tekrardan buluşturuyoruz. Canlılığı hissettiriyoruz. Enerji ve renkler, bu şovu özel ve eşsiz yapan noktalar.”
Bhardwaj, 3 bölümden oluşan 90 dakikalık performans esnasında dansçıların kostümlerini en hızlı şekilde değiştirebilmeleri için düğme ya da fermuar kullanmadıklarını ve tüm kumaşların lastikli olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!