Ankara Çayı’na Kızılırmak takviyesi

Güncelleme Tarihi:

Ankara Çayı’na Kızılırmak takviyesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 00:00

Büyükşehir Belediyesi MHP Grubu, Başkent’in en büyük sorunlarından biri olan Ankara Çayı’nın, Kızılırmak’tan gelen suyla debisinin artırılarak kent turizmine kazandırılması yönünde önerge verdi.

Haberin Devamı

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı’nın, Başkent’te kötü kokuya neden olan Ankara Çayı’nda ıslah çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grubu yeni bir önerge verdi.
Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı ilk oturumunda Ankara Çayı ıslah konusunu Meclis’e getiren MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz, “Ankara’nın susuzluk çektiği dönemde milyonlarca lira harcanarak getirilen ancak bugün içme suyu olarak kullanılamayan Kızılırmak suyunun rezerv fazlalığı Ankara Çayı’na verilsin. Bu şekilde çayın debisi artırılarak burada gondollar yüzsün istiyoruz” dedi. Görüşülmek üzere Alt Yapı Komisyonu’na havale edilen önergesinde Yavuz şu ifadelere yer verdi:

Nehir turları düzenlensin

Ankara Çayı ıslah çalışmaları çerçevesinde, varsa bahsedilen kaçakların tamamen önlenmesi, taban yatağının pislikten arındırılması neticesinde çevre temiz akarsularının bu çaya yönlendirilmesi aynı zamanda getirilen Kızılırmak suyu rezerv fazlalığının bu çayımıza akıtılarak, su yoğunluğunun artırılması ile Ankara Çayı etrafının bölge insanımızın kullanımına açılması, nehir turları düzenlenecek konuma getirilmesi büyük önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

2013 bütçesinden ödenek ayrılsın

Yapılacak bu düzenleme ile içinden geçtiği bölge ve Ankaramız bu kötü imajdan kurtulmuş olacak, turizm ve ekonomik olarak da tüm Ankara ve sakinlerine katkı sağlayacaktır. Bahsedilen konular hakkında çalışmalar başlatılması için ilgili daire başkanlıkları ve bağlı kuruluşların 2013 yılı bütçelerine ödenek koymaları konusunda hazırlık yapmalarının sağlanması yönünde meclisimizce bir karar alınmasını arz ederim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!