Ankara çağ atladı İstanbul’a rakip oldu

Güncelleme Tarihi:

Ankara çağ atladı İstanbul’a rakip oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 00:00

Başkent’in gelişimindeki en büyük engellerden birinin, “Burası İstanbul değil” algısı olduğunu belirten Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Eskişehir ve Konya yolları aksi üzerinde yükselen binaların bu düşünceyi kırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Başkent’te son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim içine giren Eskişehir ve Konya yolları üzerindeki yapılaşma, kente yeni bir kimlik kazandırdı. Özellikle kamu binalarının da içinde bulunduğu gökdelenlerin yükselmeye başladığı bölge, Ankara’nın yeni merkezi olmaya da aday oldu.
Eskişehir ve Konya yolları aksı üzerinde devam eden yeniden yapılaşma sürecinde, bölgede “Next Level” projesi ile Ankara için bir ilki gerçekleştirme aşamasında olan Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, “Kent için kırılma noktası” dediği değişimi Ankara Hürriyet’e anlattı.

Büyük bir şans
 
Dünyada öne çıkan şehirlerin, tarihi ve doğal güzellik kategorilerine son yıllarda modern mimarı unsurunun da eklendiğini belirten Erdoğan, “Dubai ve Şangay bunun en güzel örnekleri. Ankara için de böyle bir yolda ilerlemek gerekiyor. Bu yüzden modern mimarinin bir çok özelliğinin sergilenmesi lazım. Eskişehir ve Konya yolunun gelişimi, bize bu değişim için önemli bir yol açıyor. İşin başlarında olmamız hem yatırımcı hem de kent için büyük bir şans” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Memur kenti’ algısı
 
Bölgedeki yapılaşma sürecinin, Ankara’nın üzerindeki, “Memur kenti” algısından sıyrılmasını sağlayacağına da dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:
“Next Level projesini hayata geçirmeye başladığımız ilk günlerde, ‘Burası İstanbul değil’, ‘Ankara memur kentidir’, ‘Ankara’nın sınırları vardır’ söylemlerini çok duydum. Ancak Ankara, son yıllarda büyük bir ekonomik gelişim içine giren bu ülkenin başkenti. Zaten iş hayatındaki gelişmelere bağlı olarak bu tarz projeler ortaya çıktı.

Kentin yeni merkezi

Ankara’nın gelişen iş dünyasıyla birlikte Eskişehir ve Konya yolları, kentin yeni merkezi haline geldi. Ankara yıllarca ofis sıkıntısı çekti. İnsanlar, Kızılay ve Çankaya’da daha önceden konut olan binaları iş yerleri haline getiriyorlardı. Tabi bu gelişmiş bir iş ekonomisi olan kente yakışan bir şey değil.

İş hayatı kayıyor
 
Şimdi ise Ankara’nın tüm iş hayatı bu bölgeye kayıyor. Kısa bir süre sonra ise eğer modern mimari örnekleri doğru şekilde hayata geçirilebilirse bölgedeki bu yapılaşma kente, ekonomik güce sahip olan bir görüntü kazandıracak. Haliyle merkez algısını da Kızılay’dan bu bölgeye kaydıracak.”
 
Amacımız Ankara’ya sınıf atlatmak
 
Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, “Dünyanın mimaride ulaştığı son nokta” ifadesini kullandığı Next Level projesi hakkında, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Ekstra 150 milyon

Next Level Ankara’da bir gayrimenkul devrimidir ve kentin yeni simgesi olacaktır. Alışılagelmiş, sıradanlaşmış bir yapılaşma süre gidiyordu. Next Level’den sonra ise diğer inşaat şirketleri de farklı yapı çıkarma gayreti içine girdi.
Ankara bize en değerli arsasını verdi. Toplam 500 milyon liralık bir yatırım maliyeti olan Next Level, kent için çok önemli. Eğer sıradan bir proje yapsaydık, 350 milyon liraya mal edebilirdik. Ancak 150 milyon lirayı üst düzey proje olabilmesi için harcadık. Biz bunu kente olan borcumuz ve vefamız olarak görüyoruz. Çünkü projeye ticari bakmıyoruz, öncelikli amacımız Ankara’ya sınıf atlatmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!