Ankara böyle Zorba görmedi

Güncelleme Tarihi:

Ankara böyle Zorba görmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2013 00:00

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konan Zorba Balesi, 11 ve 12 Mayıs’ta Congresium Ankara’da sahnelenecek. Eserde dünyaca ünlü balet Irek Mukhamedov da sahne alacak.

Haberin Devamı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, 11 ve 12 Mayıs’ta Congresium Ankara’da temsil edilecek olan Zorba Balesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
Gökmen, eserde konuk dansçı olarak yer alan Rus asıllı İngiliz dansçı Irek Mukhamedov’u, canlı izleme fırsatı bulduğunu ve çok etkilendiğini söyledi. Gökmen, “Ankara Devlet Opera ve Balesi, bir ilki yaşatacak. Irek Mukhamedov, ilk kez Ankara’ya geliyor. Sahnede karizmasını, aktör yönünü ve dansçılığını görüyorsunuz. Irek, 55 yaşında ve yaşına en uygun rolle, Ankaralıları büyüleyecek” dedi. Rengim Gökmen, Zorba’nın bu iki temsilinin Ankara’daki son temsilleri olduğunu ve sanatseverlerin belki uzun bir süre Zorba’yı izleme fırsatı bulamayacağını belirterek, tüm Ankaralıları eseri izlemeye davet etti.

Haberin Devamı

AYNI SAHNEYİ PAYLAŞABİLSEYDİM

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aykut Çınar da, daha büyük bir salonda daha çok Ankaralıya bu eseri sunma hayali kurduklarını belirterek, uzun süren çalışmaların meyvesini alacak olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çınar, sanatı daha geniş kitlelerle buluşturmak için çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Ankara Devlet Opera ve Balesi Baş Koreografı Elif Poyrazoğlu ise “Eserin her anı keyifli. Keşke Irek Mukhamedov’la aynı sahneyi paylaşma imkanım olsaydı” dedi. Poyrazoğlu ayrıca Mukhamedov’un Ankara gösterisi için oldukça heyecanlı olduğunu sözlerine ekledi.

80 KİŞİLİK ORKESTRA 50 KİŞİLİK KORO

Mikis Theodorakis’in müziklerini yaptığı eserin koreografisi Lorca Massine imzası taşıyor. 40 kişilik bir bale ekibine 80 kişilik orkestra ve 50 kişilik bir koro eşlik edecek. Orkestrayı Bujor Hoinic yönetecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!