Ankara Barosu'nda başkanlık yarışı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Barosunda başkanlık yarışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 00:00

Ankara Barosu, 62. Olağan Genel Kurulu ile 32. başkanını seçecek. 10 binin üzerinde avukatın sandık başına gideceği seçimde, Baro başkanlığına aday gruplar seçim hazırlıklarına başladı.

Haberin Devamı

Ankara Barosu, 62. Olağan Genel Kurulu ile 32. başkanını seçecek. Genel Kurul öncesi ise yarışacak gruplar belli oldu. Yarışa Avukat Bülent Turhan Gündüz bağımsız olarak katılırken, Baroda Birlik Grubu, Baroda Değişim Grubu, Demokratik Sol Avukatlar Grubu, Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu, Milliyetçi Avukatlar Grubu adaylar arasında yer alıyor. Mevcut Baro Başkanı Metin Feyzioğlu da seçimlerde yeniden aday oldu. 10 binin üzerinde avukatın sandık başına gideceği seçimler öncesi ise adaylar Ankara Adliyesi ve Ankara Barosu resmi internet sitesinde bildiri, duyuru ve açıklamalarla kendilerini tanıtarak, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Birlikte devam ediyoruz

Halen Ankara Barosu Başkanlığı’nı sürdüren Metin Feyzioğlu, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan tekrar başkan adayı oldu. Feyzioğlu “Birlikte başardık, birlikte devam ediyoruz, mesleğimiz için, baromuz için, Türkiye için varız” sloganıyla çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Şimdi çözüm zamanı

Baroda Değişim Grubu’nun Başkan Adayı Avukat Eyüphan Korkmaz mesleğin temel sorunlarını ortak bir akılla çözmeye talip olduklarını belirterek, “Gelin çözümlere ortak olun, şimdi çözüm zamanı. Hedeflerimizden birisi de ekonomik gücümüzü ve saygınlığımızı arttırmak. Şimdi baroda değişim zamanı” dedi.

Bağımsız yargının tarafı

Baroda Birlik Grubu’nun Başkan Adayı Avukat İlhan Masarifoğlu da “İnsan haklarının, demokrasinin, Cumhuriyetin, hukukun üstünlüğünün ve bağımsız yargının tarafıyız” diyerek tek adam anlayışından uzak, tüm kurulların merkezlerin ve organların aktif olduğu bir yönetim olacaklarını söyledi.

Ezilenin yanındayız

Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu Başkan Adayı Avukat Medeni Ayhan, bağımsız baro hedeflediklerinin altını çizerek ezilen her kesimin yanında olduklarını ve hakları için mücadele edeceklerini vurguladı. Avukata sahip çıkan bir anlayışı benimsediklerini aktaran Ayhan, meslek sorunlarına da hassasiyetle yaklaşacaklarını belirtti.

Tarafsız baro

Milliyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Avukat Alpaslan Sucu, politik anlamda bağımsız, tarafsız, hukuktan ve demokrasiden yana bir barodan yana olduklarını kaydetti. Sucu, Avukatlık mesleğinin köklü sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve bu problemlerin çözümünde milli şuur ve duruşun önemli olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Cesaretli insanlara ihtiyaç var

Bağımsız Baro Başkan adayı Avukat Bülent Turhan Gündüz ise cesaretli ve aydınlık insanlara ihtiyaç olduğunun altını çizerek, “Değişen Türkiye’de değişimin karşısında olmaya değil, iyi yönde yapılan her hamleyi desteklemeye, geliştirmeye her değişim esnasında var olan kötülüklerin karşısında aydınlık bir cesaretle durmaya davet ediyorum” dedi.


Genel Kurul 6 Ekim’de

Ankara Barosu’nun 62. Olağan Genel Kurulu 6-7 Ekim’de Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde yapılacak. Bu tarihlerde çoğunluk sağlanamadığı taktirde genel kurul, 13-14 Ekim’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!