Ankara barajlarına koruma kalkanı yolda

Güncelleme Tarihi:

Ankara barajlarına koruma kalkanı yolda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 15:39

İçme-kullanma suyu temin edilen yerüstü su kaynaklarının koruma planları belediyeler tarafından hazırlanacak. ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, Başkent’e su sağlayan havzadaki koruma çalışmalarının 2018’in ilk çeyreğinde başlayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Resmi Gazete’nin 28 Ekim tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren İçme-Kullanma Suyu Havzaları Koruma Yönetmeliği’ne göre, büyükşehir belediyelerine içme-kullanma suyu temin edilen yerüstü su kaynaklarının koruma planları bundan böyle, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idareleri tarafından hazırlanacak ve Bakanlığın onayına sunulacak. Yeraltı su kaynakları koruma planları da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hazırlanacak. Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, Ankara’ya su temin edilen Çamlıdere, Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar, Çubuk 2, Kavşakkaya, Elmadağ Kargalı, Şerefli Koçhisar Peçenek, Kalecik Uludere, Kesikköprü ve Türkşerefli barajları ile Gerede Regülatörü İçme Suyu Havza Koruma Planı çalışmalarının 2018’in ilk çeyreğinde başlayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

BEŞ YIL SÜRE VERİLDİ

Kınacı, İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunması’na Dair Yönetmelik’in Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşımlar yaptı. Kınacı, İçme-Kullanma Suyu Havza Koruma Yönetmeliği ile Su Kanalizasyon İdareleri ve DSİ Genel Müdürlüğü’ne birçok yükümlülük getirildiğini kaydetti. Yönetmeliğe göre, bütün yerüstü içme-kullanma suyu kaynakları için 5 yıl içinde özel hüküm çalışması yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!