Ankara Adliyesi’nde sorunlu bölünme

Güncelleme Tarihi:

Ankara Adliyesi’nde sorunlu bölünme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 16:27

Ankara Adliyesi’nden fiziki yetersizlik gerekçesiyle Çukurambar’da kiralanan ek binaya taşınan iş ve ticaret mahkemelerinde yaşanan aksaklıklardan huzursuz olduklarını belirten avukatlar, dosyaların yerlere istiflendiği binada can güvenliklerinin bulunmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Sıhhiye’deki Ankara Adliyesi’nden yaklaşık 1 ay önce Çukurambar’da kiralan ek binaya taşınan iş ve ticaret mahkemeleri, avukat ve vatandaşları huzursuz etti. Binanın girişinde bulunan xray cihazlarının çalışmadığını, güvenlik görevlilerinin herhangi bir arama yapmadığını, 13 katlı binanın otoparkının yetersiz olduğunu, raflarda tutulması gereken dava dosyalarının yerde istiflendiğini savunan avikatlar, “Herkes binaya elini kolunu sallayarak girebiliyor. Can güvenliğimizden endişe duyuyoruz” dedi.

BAKANLIK YANITLAMALI

Ankara Barosu Başkanı Avukat Hakan Canduran, yeni binada bir çok sıkıntı yaşandığını belirterek, ”Aylık 370 bin liraya kiralanan ek bina, şehir merkezinden uzak ve toplu taşıma güzergahının dışında. Neden özellikle bu kadar yüksek bir bedelle bu yetersiz binanın kiralandığına dair çeşitli bilgiler bize ulaşıyor. Kaynakların kötüye kullanımına dair bu iddiaların Adalet Bakanlığı tarafından yanıtlanması lazım. Diğer şehirlerde mahkemeler toplulaştırılmaya çalışılırken Ankara Adliyesi’nin parçalanması avukatların mesleği yapmasını imkansızlaştırmaktadır.

Haberin Devamı

TOPLU ULAŞIM YOK OTOPARK YETERSİZ

Bölgeye toplu ulaşım yetersiz olduğu için vatandaş ve avukatlar ulaşmakta zorluk çekiyor. Özel araçlarıyla gelenler de araçlarını park edecek otopark bulamıyor. Binanın altındaki restorantın değnekçileriyle muhatap olmak zorunda kalıyor. Binanın altyapısı da adliye olmaya uygun değil. Duruşma salonları çok küçük ve karanlık. Binada sadece hakim odaları ısıtılıyor. 13 katlı binada sadece dört asansör var ve bunlardan biri hakimlere tahsis edilmiş. İçeride kablosuz internet yok ve UYAP erişimi de sıkıntılı.”

DURDURMA TALEBİNE RET GELDİ

Ankara Barosu, geçiğimiz temmuz ayında Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne başvurarak, taşınma işlemi için yürütmeyi durdurma kararı alınmasını talep etti. Baronun talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Ankara Adliyesi’nde sorunlu bölünme

Ek binanın 2’nci katında bulunan duruşma salonunun önünde, mahkeme dosyaları duvara yaslanmış bir şekilde duruyor. Bina girişinde xray cihazları çalışmıyor. Güvenlik görevlilerinin bulunmadığı kapıdan isteyen herkes, hiçbir kontrolden geçmeden içeri ulaşabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!