Ankapark buluşması

Güncelleme Tarihi:

Ankapark buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 13:06

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın (GDCO) 3. Genel Kurulu için Ankara’ya gelen üye ülkelerin belediye başkan ve temsilcilerine, belediyenin proje alanlarını gezdirdi.

Haberin Devamı

Aralarında Budapeşte, Bişkek, Dakka, Kiev, Sofya ve Lefkoşa belediyelerinin de bulunduğu 20’den fazla üye ülkenin belediye başkan ve temsilcisinin katıldığı gezide ilk durak Ankapark oldu. Konuklar, inşaat halindeki oyuncakları yakından incelerken, yapımı tamamlanan oyuncakları deneme şansı buldu. Konukların bir sonraki durağı, Ulus Tarihi Kent Merkezi oldu. Bölgede gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla ilgili olarak konuklara bilgi veren Başkan Gökçek, Ulus’a yapılacak olan İnanç Müzesi Projesi’ni anlattı.
Hizmetlerle ilgili bilgi alan heyet, öğle yemeğinin ardından Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında restorasyonu yapılan Hacı Bayram Veli Camisi’ni ziyaret etti. Konuklar buradaki Augustus Tapınağı’nı incelerken, restorasyonu tamamlanan Ankara Evleri’ni yakından gördü. Gezinin devamında Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden konuklar, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de gezerek, gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!