Anıtkabir 21.00’e kadar ziyarete açık

Güncelleme Tarihi:

Anıtkabir 21.00’e kadar ziyarete açık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2021 22:50

Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümünde, Anıtkabir bir kez daha Ankara ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen ziyaretçileri ağırlayacak. Anıtkabir, bugün saat 08.45’te başlayacak resmî törenin bitimiyle birlikte saat 21.00’e kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak. Ziyaretçiler, ellerinde Türk bayrakları ve posterlerle Atatürk’ü bir kez daha anacak.

Haberin Devamı

TÜRK’ÜN ATEŞLE İMTİHANI

ANKARA Büyükşehir Belediyesi ve birçok kurum da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle anacak. ABB’nin anma etkinlikleri kapsamında, Gençlik Parkı Büyük Sahne’de bugün ve yarın saat 20.00’de Dilek Türker ve Tayfun Yılmaz’ın sahnelediği Halide Edip Adıvar’ın ünlü eseri “Türk’ün Ateşle İmtihanı” adlı tiyatro izlenebilecek. Bugün kent genelinde “O AN:ANKARA-Kalbimizdesin” billboard ve afişleri konulacak. Gençlik Parkı Büyük Sahne’de 12 Kasım saat 20.00’de “Ata’mızın Ardından” adlı bir dinleti düzenlenecek.

Anıtkabir 21.00’e kadar ziyarete açık


BİSİKLET TURU DÜZENLENECEK

Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi, bu akşam saat 19.05’te ‘Atatürk’ü Anma Bisiklet Turu’ düzenleyecek. Gençlik Parkı’ndan Anıtkabir’e yapılacak bisiklet turuna tüm başkentliler bisikletleriyle katılabilecek.

ATA’NIN SEVDİĞİ ŞARKILAR

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bu akşam saat 20.00’de “Atatürk’ten Kalan Şarkılar” konseri düzenleyecek. Sanatçı Ceren Kara, “Koca Konak, Çanakkale İçinde, Pencere Açıldı Bilal Oğlan, Bir Fırtına Tuttu Bizi, Yemen Türküsü, Çökertme, İzmir’in Kavakları ve Sarı Zeybek” gibi Atatürk’ün en sevdiği türküleri orkestra eşliğinde seslendirecek.

Anıtkabir 21.00’e kadar ziyarete açık


CSO’DAN ATATÜRK ANISINA KONSER

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) tarihi salonu, tadilatın ardından bu akşam Atatürk anısına düzenlenecek konserle kapılarını açacak. Konserde, Büyük Önder’le arasında özel bağ bulunan Ahmet Adnan Saygun’un “Eski Üslupta Kantat” adlı eseri, CSO’nun eşlik edeceği Devlet Çoksesli Korosu’nca seslendirilecek. Tarihi salon, yarın akşam da “Atatürk’ün Müzik Meclisinden Nağmeler, Ezgiler” konserine ev sahipliği yapacak. Konserde Ankara Devlet Türk Halk Müziği ve Ankara Devlet Klasik Türk Müziği koroları Ata’nın şarkıları müzikseverlere sunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!