ANGİAD: Ankara ticareti iflasın eşiğinde

Güncelleme Tarihi:

ANGİAD: Ankara ticareti iflasın eşiğinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 18:39

ANGİAD Başkanı Emre Altındağ’ın, “Ankara ticareti iflasın eşiğinde, acil tedbir şart” açıklamasını eleştiren MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, “‘Hayat ve ticaret durma noktasına geldi’ endişesi insanları telaşa düşürebilir. Cümleleri iyi seçmeliyiz” dedi. ATO Başkanı Salih Bezci ise kentteki ekonomik durumu, “Karanlık tablo yavaş yavaş unutuldu” diye özetledi.

Haberin Devamı

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, dün “Ankara ticareti iflasın eşiğinde, acil tedbir şart” başlıklı bir yazılı açıklama yaptı. Beş ayda meydana gelen üç ayrı terör saldırısı sonrası Kızılay’da ticaretin durma noktasına geldiğinin belirtildiği açıklamada, Altındağ, özetle şunları kaydetti: “Kızılay esnafının cirosu yarı yarıya düşmüş, personel ve kira giderleri karşılanamaz, çek-senet ve faturalar ödenemez hale gelmiştir. Bu durum, Ankara ticaretinin can damarı diyebileceğimiz Ulus ve Tunalı Hilmi gibi hareketli bölgeler ile AVM’ler için de geçerlidir.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN ZOR DÖNEMİ

Ankara ekonomisi, Cumhuriyet tarihinin en zor dönemini geçiriyor. Gerekli önlemler alınmadığı, esnafa destek olunmadığı takdirde kentimizi karanlık günler beklemektedir. Kepenk indiren, eleman çıkaran işletme sayısı giderek artmaktadır. Ticaret erbaplarının temsilcileri olarak bizlerin bu duruma seyirci kalması mümkün değildir. ANGİAD’ın talebi şudur: Bugün terörle mücadele edilen bölgelerimizdeki esnafa verilen desteklerin aynısı Kızılay esnafı için de verilmelidir. Vergi ve prim borçlarının ertelenmesi, faizsiz kredi verilmesi, sigorta primlerinin bir bölümünün devlet tarafından ödenmesi esnaf için can suyu olacaktır. Ankaralı genç işadamları olarak, kent ekonomisinin ağır yara almaması için başta siyasi partiler olmak üzere tüm kurumlara çağrıda bulunduk. Çağrımız sözde kalmayacak, harekete de geçeceğiz. Başta iktidar olmak üzere siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya gelerek, bu konuda adım atmalarını, karar birliğine varmalarını talep edeceğiz. Ankara zaten yaz aylarında adeta ölü şehir. Buna bir de terör havasının darbe vurmasına izin vermemeliyiz.”

Haberin Devamı

GÜZEL GÜNLERE YENİDEN KAVUŞACAĞIZ

ANGİAD Başkanı Emre Altındağ’ın açıklamalarıyla ilgili Ankara Hürriyet’e değerlendirmede bulunan ATO Başkanı Salih Bezci ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal, kent ekonomisiyle ilgili daha iyimser konuştu.
Esnafın içinde bulunduğu durumdan çıkarılması için STK’lar ve ilgili kurumlarla sürekli toplantı yaptıklarını aktaran ATO Başkanı Bezci, “O günkü karanlık tablo yavaş yavaş unutuldu” dedi. Terör saldırılarının ardından kentte yaşanan ekonomik ve sosyal durgunluğu canlandırmak amacıyla ATO Meclisi’nden 3.5 milyon TL’lik bir kampanya yapma kararı çıktığını hatırlatan Bezci, “Esnafın içinde bulunduğu şartları ortadan kaldırmak için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. İlgili kurumlarla da sürekli görüşüyoruz. Esnafla da iletişim halindeyiz. El ele verip güzel günlere yeniden kavuşacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

CÜMLELERİ İYİ SEÇMELİYİZ

Ticareti canlandırmak için herkese düşen görevler olduğunu aktaran MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, “Açıklama yaparken tehlikeli cümleler kullanmamız lazım” dedi. Erdal açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Ticareti kalkındırmak için hepimize düşen görevler var, bunu yaparken de fayda sağlayalım derken zarar sağlamayalım. ‘Hayat ve ticaret durma noktasına geldi’ endişesi insanları telaşa düşürebilir. Cümleleri iyi seçmeliyiz. İnsanlar burada öne çıkmak için bir takım açıklama yapabilir, yapılan açıklamaların detaylarını irdeleyip fayda sağlayalım derken zarar verecek birtakım şeylerden kaçınmamız gerekiyor. Biz hiç bir zaman terörün ekmeğine yağ çalacak şekilde konuşmamalıyız, onlara fırsat vermemeliyiz. Daha fazla kenetlenip, birlik olup tek bir vücut halinde Ankara ticaretini kalkındırmak için elimizden geleni yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!