ANFA sokak otoparkından araç başına 1.3 TL alıyor

Güncelleme Tarihi:

ANFA sokak otoparkından araç başına 1.3 TL alıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, en çok tartışılan uygulamalarından cadde ve sokaklardaki paralı otoparklarla ilgili CHP’li Fazıl Güleken’in soru önergesini yanıtladı. Gökçek, belediyenin ANFA’dan araç başına 65 kuruş aldığını belirtirken, ANFA’nın alt işletmecilerden araç başına 1.3 TL tahsil ettiğini açıkladı.

CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken’in bir dönem çok tartışılan cadde ve sokakların üstündeki otoparklarla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’ne verdiği soru önergesine Başkan Melih Gökçek’ten yanıt geldi. Güleken’in sorularını yanıtlayan Gökçek bazı kesimlerce eleştirilen cadde sokak ve bulvarlardaki paralı otoparklarla ilgili şu bilgileri verdi:

Belediyenin ANFA’dan Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla aldığı ücret 65 kuruş. UKOME kararıyla belirlenmiş 41 tane yol boyu otopark alt işletmeye
/images/100/0x0/55eb4f3af018fbb8f8b8f8b4
verildi. ANFA alt işletmecilerden araç başına 1.3 TL kira bedeli tahsil ediyor. Personel giderleri, vergiler ve tüm masraflar kiracıya ait olurken, otoparklardan alınan günlük ve saatlik ücretler Belediye Meclisi tarafından belirleniyor. Oturduğu konut önünde otopark bulunan kat malikleri gerekli ikametgah belgesini temin ederek akşam 20.00-08.00 saatleri arasında parklardan ücretsiz yararlanabiliyor.

Bir olay yaşandı

Bugüne kadar ANFA’ya intikal eden sadece bir olay mevcut. Turan Güneş Bulvarı’nda yaşanan bir tartışma polis karakoluna intikal etti. Tarafların birbirinden şikayetçi olmaları üzerine de mahkemeye intikal ettirilmiştir. Mahkeme henüz sonuçlanmadı. Olayda sarp, cebir gibi fiili saldırı olmadı, sözlü tartışma yaşandı. Otopark görevlilerinin kayıt dışı çalışma ihtimali yok. Yapılan sözleşmeler Maliye Bakanlığı’na bildiriliyor. Ayrıca belediye tarafından ruhsatlandırılıyor. Belediye Meclisi kararıyla 15 dakika duraklamalar ücretsizdir.”

Gökçek: Su baskınlarında mühendislik hatası yok

HAZİRAN ayında yağan yağmur sonucunda su basan ve balık adamlarla yapılan kurtarma çalışmalarıyla günlerce konuşulan Balgat’taki 70 gün alt geçidiyle ilgili Güleken’in bir diğer soru önergesine de Gökçek yanıt verdi. Güleken’in, “Ankara’da her yoğun yağıştan sonra alt geçitleri ve bazı bölgeleri su basıyor. Yollar göl haline geliyor. Gökçek ve ASKİ yetkilileri ‘çok büyük afet oldu’ gerekçesine dayanıyor” değerlendirmesini yapıp sorduğu sorulara Gökçek’in yanıtları şöyle oldu: “Ankara’nın 10 bin 157 kilometre atık suyu ve yağmur suyu hattı ile 10 bin 48 kilometre içme suyu hattı mevcuttur. Atık su ve yağmur suyu sisteminde kullanılan beton boruların ömrü teknik olarak 35 yıl olsa da standartlara uygun borularda bu süre daha da uzundur. Büyük çağlı borulara 150 yıla kadar dayanabiliyor. Ankara’da mevcut alt yapı atık su ve yağmur suyu sisteminde herhangi bir eksiklik yoktur. Eksiklik yeni yerleşime açılan ve dönüşüm uygulanan bölgelerde olup bu bölgelerde çalışmalar devam etmektedir. Su baskınları olan alt geçitlerde mühendislik hatası bulunmamaktadır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!