ANFA’nın güvenlik zaafiyeti

Güncelleme Tarihi:

ANFA’nın güvenlik zaafiyeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 00:00

BAŞKENT Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin özelleştirme ihalesi, geçtiğimiz hafta yerel gündemin yanı sıra ulusal gündemi de bir hayli meşgul ederken, protestocularıyla da çok konuşuldu.

14 Mart Cuma günü ANFA Salonu’nda gerçekleştirilen ihale sırasında Halk Evleri üyesi olduğu iddia edilen Hakan Gümüş ile Göksel Karasakal salona sızmayı başarmış ve özelleştirme karşıtı sloganlar attıktan sonra salondan çıkartılmışlardı.

Salonun güvenliğini Büyükşehir Belediyesine bağlı ANFA şirketinin güvenlik elemanları sağlarken, protestocuların içeriye nasıl girdiği merak konusuydu.

İhaleye katılan dev şirketlerin temsilcilerinin ve belediye yetkililerinin bulunduğu salona iki protestocunun elini kolunu sallayarak girebilmesi herkesi tedirgin ederken, güvenlik zaafiyetinin boyutu da gözler önüne serilmiş oldu.

Olayın diğer bir boyutu ise, şirketin merkezindeki bir salonun güvenliğini sağlayamayan ANFA’nın Büyükşehir Belediyesi’ne ait parklarda güvenlik hizmeti vermesi.

Şimdi herkesin aklında şu soru var: "1 milyar 610 milyon dolara satılan Başkent Doğalgazın ihalesinin güvenliğini sağlayamayan ANFA Başkent’teki parkları nasıl korur?"

CHP’liler Çubuk’ta emniyetten şikayetçi

ÇUBUK’ta CHP ilçe teşkilatına gerçekleştirilen taşlı saldırının ardından emniyet nezdinde bir sonuç alamayan CHP’liler konuyu Emniyet Müdürlüğü ve Valiliğe taşımaya hazırlanıyor.

Çubuk’ta 14 Mart’ta CHP İlçe Teşkilatı binası kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taşlı saldırıya uğramış, Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de olayın ardından beraberindeki bir heyetle olay yerinde incelemelerde bulunmuştu.

Yılmaz Ateş düzenlediği basın toplantısında, "Eğer bu kadar ufak bir yerde bu olayın sorumluları bulunamıyorsa, sorumlusu iktidardır" diyerek tepki göstermişti.

Olay, Genel Merkez’de de geniş yankı bulurken, parti yetkilileri son bir yıldır teşkilatlarına yapılan saldırıların artarak devam ettiğine dikkat çekiyorlar.

Seçim sürecinde bayraklarının toplanarak yırtıldığını ve ardından da bilgisayarların çalındığını anlatan yetkililer, Çubuk emniyetinin olayların üzerine yeterli kararlılıkla gitmediğini savunuyorlar.

Tüm bu gelişmeler üzerine bölgede kaymakamla görüşen CHP’den üst düzey bir yetkili, kaymakamın kendilerine olayların üzerine gitme sözü verdiğini ancak halen bir gelişme göremediklerini söylüyor.

Hal böyle olunca da parti yönetimi, gelişmeleri ve Çubuk emniyetinden şikayetlerini önümüzdeki günlerde Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve Vali Kemal Önal’a taşımaya hazırlanıyormuş.

Başka bir parti yetkilisi ise, saldırının gerçekleşme nedenini şöyle özetliyor: "Çubuk’ta CHP’lilere karşı korkutma ve esir alma politikaları uyguluyorlar. Bunlara karşı CHP dik durunca, olayların üzerine gidince bundan rahatsızlık duyuyorlar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!