Anafartalar’a ‘altın’ öneri

Güncelleme Tarihi:

Anafartalar’a ‘altın’ öneri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2023 15:34

Başkent Ankara’nın kalbi Ulus’un öncelikli sorunları ne, esnaf neler bekliyor? Hürriyet Ankara, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ‘ULUS DOSYASI’ açıyor ve esnafın nabzını tutuyor. İlk durağımız Yeşilçam’ın hafızalardan silinmeyen efsane filmi Köyden İndim Şehire’de kuyumcu Ali Rıza’nın dükkânının da yer aldığı Ulus-Anafartalar Caddesi oldu.

Haberin Devamı

Anafartalar’a ‘altın’ öneri

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, Ulus’ta gerçekleştirilen yenileme çalışmaları için esnafın imza toplayarak taleplerini ABB’ye ilettiğini söyledi ve sorunlarını paylaştı. Otopark sıkıntısının giderilmesi, trafik akışının düzenlenmesi, aydınlatma-güvenliğin sağlanması ve bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi öncelikli beklentiler arasında.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası(AKSO) Başkanı Timuçin Sönmez, Ulus’ta gerçekleştirilen restorasyon (yenileme) çalışmalarında bölge esnafının imza toplayarak taleplerini Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB)ilettiğini anlattı. Yaklaşık 600 kuyumcu esnafının bulunduğu Anafartalar Caddesi’nde otopark sıkıntısı, aydınlatmanın yetersiz kalması gibi birtakım sıkıntıların yaşandığını dile getiren Sönmez, esnafın sorunlarını ve çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı.

Haberin Devamı

Anafartalar’a ‘altın’ öneri

PARKMETRELER YAPILSIN

* Anafartalar Caddesi’nde inanılmaz bir otopark sorunu yaşanıyor. Caddenin sirkülasyonunu ve yaya trafiğini oldukça olumsuz etkiliyor. Talebimiz parkmetreler yapılması ve otopark sıkıntısının çözüme kavuşturulması.

Anafartalar’a ‘altın’ öneri

KÖRÜKLÜ OTOBÜS TALEBİ

* Anafartalar’da birbirine yakın mesafede olan otobüs durakları trafik düzenini olumsuz etkiliyor. Öte yandan caddede iki tane körüklü otobüs geçtiği zaman trafik akışı bozuluyor. Körüklü otobüs geçişinin kaldırılması ve otobüs durağının biraz daha aralıklı konulmasını talep ettik.

Anafartalar’a ‘altın’ öneri

Anafartalar’a ‘altın’ öneri

Haberin Devamı

NOSTALJİK YAPIYA UYGUN AYDINLATMA

* Bölgede özellikle akşamları güvenliğin daha da artırılması ve aydınlatmanın sağlanması gerekiyor. Aydınlatma noktasında salt olarak ışık problemini çözmek bizim için yeterli değil, nostaljik yapıya uygun bir biçimde düzenleme yapılmalı. Bu şekilde Anafartalar Caddesi, bir cazibe merkezi haline getirilebilir. Yani, tarihi doku korunmalı.

Anafartalar’a ‘altın’ öneri

SOSYAL ALANLAR ARTTIRILSIN

* Ulus’ta hareketliliği arttıracak etkinliklerin ve mekânların olması lazım. Özellikle burada alışveriş yapan insanların oturacağı, vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, sosyalleşebileceği alanlara, kafelere ihtiyaç var. Bunun için sokak araları oldukça müsait. Hamamönü örneği bunun için güzel bir örnek.

Haberin Devamı

Anafartalar’a ‘altın’ öneri

BÖLGEYE MASTER PROJELER LAZIM

Başkent Ankara’da esnafla imalatçıların bir arada olacağı ‘Kuyum Kent’ projesini hayata geçirmek istediklerini de belirten Sönmez, “Fakat yer bulunamadığı için hayata geçirme noktasında zorlanıyoruz. Kuyumculuğun merkezi Anafartalar Caddesi, dolayısıyla merkezden uzaklaştıkça talep de azalıyor. O yüzden biz bu bölgeden bir yer istedik. Hem Altındağ Belediyesi hem de ABB, bu konuda bize yardımcı olmak istiyor fakat yer konusunda sıkıntı yaşanıyor. Esasında Ulus Atatürk Heykeli’nin çevresinde kullanılmayan atıl binalar bulunuyor. Bu binalarda esnafla birlikte ortak bir proje yürütülerek bir çalışma yürütülebilir aksi halde bu binalar atıl halde duracak. Ulus’ta 600’e yakın kuyumcu esnafımız var. Heykel’in etrafı Ulus esnafıyla canlandırılabilir. Neden tarihi dokuya uygun olarak değerlendirilmesin? Bölgeye master projeler lazım” dedi.

BAKMADAN GEÇME!