Anafartalar yenilenecek Ulus’u canlandıracak

Güncelleme Tarihi:

Anafartalar yenilenecek Ulus’u canlandıracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2021 01:37

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve Ankara Kent Konseyi, başkentin tarihi kent merkezi olan Ulus Anafartalar Caddesi’ni yeniden canlandıracak ‘Anafartalar Caddesi İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası’nın(ATO) ev sahipliğinde ‘Ankara’nın Tarihi Kent Merkezi Ulus Anafartalar Caddesi Ortak Akılla Canlanıyor’ başlıklı değerlendirme toplantısına katılan paydaşlar, Anafartalar Caddesi için planlanan projeye ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Anafartalar yenilenecek Ulus’u canlandıracak


YENİ KAN GELECEK

Projenin başkent ekonomisi için fayda sağlayacak ve turizmi geliştirecek bir çalışma olduğunu belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, “Projeyle birlikte Anafartalar Caddesi’ne yeni kan gelecek. Ulus ve çevresi, şehre turist çekebilecek önemli bir bölge. Bu projeyle birlikte Anafartalar Caddesi’ne yeni kan gelecek. Turizm hareketlendikçe, önce bölgedeki işletmelerimiz sonra da şehir ekonomisi kazanacak” dedi.

Anafartalar yenilenecek Ulus’u canlandıracak


ESNAFA SORULUYOR

Projeyle tüm paydaşların fikirlerinin alındığını aktaran AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Katılımcı kültürle süreç yönetimine ilişkin adımlar atılıyor. Sadece Ulus bölgesinde Anafartalar ile ilgili 13 bin üyemiz var. Anafartalar Caddesi’nde faaliyet gösteren üyelerin görüşü soruluyor. Kent Konseyi olarak bütün paydaşları bir araya toplamak için sorumluluk almaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Anafartalar yenilenecek Ulus’u canlandıracak


MERKEZ OLACAK

Projeyi esnafla da ele aldıklarını aktaran ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Alternatif projeler hazırladık. Bu projelerimizi esnafımızla tartışıyoruz. Hangi proje üzerinde karar kılarsak çalışmalarımıza başlayacağız. Burada başlayacağımız nitelikli düzenlemelerle Ulus’umuzu Anadolu’nun tarihi ve kültür turizminin de önemli bir merkezi haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!